Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

1. koncert iz cikla Glasbene pripovedi izza grajskih zidov | ŽVS Lipa in Šaleški oktet

26. 5. 2023, 18.0019.30, Velenje 

| Vstop prost

Gradovi, neme priče minulih časov, še danes v vsej svoji veličini pripovedujejo zgodbe naše srednjeveške zgodovine. Te zgodbe še toliko bolj zaživijo, ko jim vdahnemo glasbeno vsebino.

Ženska vokalna skupina Lipa Litija – Lipke, ki je v svojem več kot desetletnem obstoju glasbo podajala na različnih koncertnih prizoriščih, s projektom Glasbene pripovedi izza grajskih zidov širom po Sloveniji oživlja atrije, arkadne hodnike, grajske kapele in podobne prostore, ki omogočajo a cappella izvedbo glasbenih umetnin.

S ciklom koncertov na gradovih po Sloveniji – na Velenjskem gradu v Velenju, Gradu Bogenšperk v Šmartnem pri Litiji, Gradu Gewerkeneg v Idriji in Gradu Rače v Račah, želijo z raznolikim glasbenim programom osvetliti žlahtno zapuščino grajske zgodovine.

Prvi večer v ciklu koncertov po Sloveniji si bodo oder delile z lokalno dobro poznanimi fanti Šaleškega študentskega okteta iz Velenja, ki bodo s svojo prisotnostjo ter muziciranjem poskrbeli za še bolj pristen stik s publiko in grajskim ambientom.

Vstop je prost.

Vljudno vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
26. 5. 2023
Čas:
18:00–19.30
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorija:
Spletna stran:
https://zvs.lipa-litija.si/

Organizator

PD Lipa Litija
Telefon:
+38651239790
E-pošta:
Spletna stran:
http://www.lipa-litija.si/

Prizorišče

Velenjski grad
Telefon:
041/983197
Velenje, Štajerska 3320 Slovenia
+ Google zemljevid