Loading Events

« Vsi dogodki

15. festival Sredi zvezd 2019

17. 5. 2019 - 18. 5. 2019

V Žalcu bodo tudi letos organizirali Festival vokalne glasbe Sredi zvezd 2019. Kljub lanskoletnim načrtom o bienalnem poteku festivala, so se organizatorji z OI JSKD Žalec na čelu po tehtnem premisleku odločili, da ga organizirajo tudi letos. Pri sami zasnovi festivala ostajajo pri lanskoletni obliki, tej pa dodajajo nekaj novosti. Pripravljajo torej dva festivalska večera:

V PETEK 17. maja 2019 se bodo na odru pri Fontani piv Zeleno zlato predstavile obetavne oz. še ne uveljavljene vokalne skupine. Skupine bo ocenila strokovna komisija, ki bo določila najboljšo obetavno skupino. S tem si bo zagotovila nastop na sobotnem koncertu.

V SOBOTO 18. maja 2019 bo v Domu II. slovenskega tabora potekal koncert uveljavljenih vokalnih skupin. Skupine, ki se bodo prijavile za nastop na tem koncertu, bodo lahko nastopile v dveh kategorijah: v tekmovalni ali v revijalni. Tekmovalni del bo spremljala strokovna komisija, ki bo ob koncu podelila posebna priznanja in mamljive praktične nagrade.

Letošnjemu festivalu pa organizatorji dodajajo še SEMINAR, ki ga bo vodil Samo Ivačič. Potekal bo  v soboto 18. maja 2019 od 9. ure dalje v Žalcu (točna lokacija je odvisna od števila prijav).

Vse podrobnosti o prijavah, razpisnih pogojih, o vsebini seminarja, prijavah na seminar in ostalih informacijah, bodo znane v začetku meseca marca.