Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

15. festival Sredi zvezd 2019

18. 5. 2019, Žalec 

V Žalcu bodo tudi letos organizirali Festival vokalne glasbe Sredi zvezd 2019. Kljub lanskoletnim govoricam o bienalnem poteku festivala, so se organizatorji z OI JSKD Žalec na čelu po tehtnem premisleku odločili, da ga organizirajo tudi letos, a z nekaterimi spremembami.

Letošnji festival bo potekal v SOBOTO, 18. MAJA 2019 ob 19.30 uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Uvodoma bosta nastopili dve obetavni skupini in sicer Tona vokala z Ljubnega ob Savinji ter Vokalna skupina Muze z Radomelj. Večer se bo nadaljeval z nastopom štirih uveljavljenih skupin, ki se bodo potegovale za privlačne nagrade. O njih bo odločala strokovna komisija v sestavi Zala Hribernik, Nina Strnad ter Samo Ivačič, nagrado pa bo eni od skupin dodelila tudi publika s svojimi glasovi. Da bo mera dobre glasbe resnično polna pa bo s svojim samostojnim nastopom poskrbela Nina Strnad, ki bo prav gotovo prižgala močno zvezdo na žalsko glasbeno ozvezdje.

Letošnja novost je tudi delavnica vokalne tehnike s Samom Ivačičem, ki bo potekal med 14. in 17. uro. K prijavi vabimo vse zainteresirane vokalne skupine, ne glede na velikost in izkušnje, ter posameznike, ki pojejo v vokalnih skupinah, a se skupina delavnice ne more udeležiti. Vabljeni seveda tudi drugi navdušenci nad vokalno glasbo. Na voljo so štiri mesta za aktivno udeležbo na delavnici ter neomejeno število pasivnih udeležencev.

RAZPIS ZA DELAVNICO >>

PRIJAVNICA NA DELAVNICO >>