Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

CON BRIO (ZDA) z vokalno skupino BeJazzy

26. 5. 2018, 20.00, Ljubljana 

Koncert mešanih pevskih zborov
Iz zvezne države Connecticut (ZDA) prihaja k nam klasični mešani pevski zbor Con Brio, zborovodja dr. Stephen Bruce.

Na svoji 7., kot sami pravijo, doslej najbolj obetavni evropski turneji bodo izvedli svoj koncert tudi v Ljubljani, kjer so za predskupino izbrali domačine, vokalno skupino BeJazzy, ki jo vodi Ksenja Pirc. Vabljeni.

Con Brio je klasični zbor, znan po raznolikosti repertoarja, iskrivosti in odlični muzikalnosti. Od ustanovitve leta 1997 je zbor Con Brio redno nastopal pred širnim zvestim lokalnimu občinstvom. Zbor je v preteklih letih opravil že šest koncertnih prekomorskih turnej. Con Brio deluje pod glasbenim vodstvom dr. Stephena Brucea. Skupina je v ZDA izvedla enega prvih nastopov z nedavno odkritim Vivaldijevim Dixit Dominus, novo priredbo Bernsteinove maše, Walkerjevim Alpha in Omega ter Jenkinsovim The Armed Man.

PROGRAM:

Sing Sing, Ascendit deus gallus, Hark I Hear the Harps Eternal, Nelly Bly, When I Fall in Love, Coney island, Still I Rise, Somewhere Over the rainbow, Terezinka, In that Great Gettin’ Up Mornin’, Lord Listen to Your Children Praying, When the Saints Go Marching In, Grlica, Ride the Chariot, Praise His Holy Name.

Dr. Stephen Bruce je ustanovitelj, glasbeni direktor in zborovodja zbora Con Brio. Njegove dirigientska izkušnje izvirajo iz vodenja različnih zborov in ansamblov. Na univerzitetni ravni je vodil koncertne zbore, vokalne jazz skupine in madrigalne zasedbe na Ohio Northern University v Adi v Ohiu, Univerzi Oregon v Eugenu in na Hartt Collegu v West Hartfordu vse v Connecticutu. Vodil je cerkvene zbore v Mooresvilu, Severni Karolini, Torringtonu in Old Greenwichu, Connecticutu, Eugenu, Oregonu in Wapakoneti v Ohiu. Učil je v javnih šolah v Hartfordu (Connecticut) in Eugenu (Oregon).

Dr. Bruce je diplomiral iz glasbenih umetnosti na Davidson Collegeu, je prejemnik magisterija iz glasbene vzgoje Hartt koledža. Doktoriral je na Univerzi Oregon. Študiral je dirigiranje s Helmuthom Rillingom, Royceom Saltzmanom, Geraldom Mackom in Donaldom Plotomt. Sodeloval je na nedavnih mojstrskih urah z Robertom Pageom, Edwardom Bolkovcem in Dennisom Keeneom.

Susan Saltus je bila junija 2009 imenovana za izrednega glasbeno direktorico in spremljevalko zbora Con Brio.

Ga. Saltus je prejela diplomo iz glasbenih umetnosti Smith Collegea, kjer je diplomirala na področju performansa in muzikologije. Kot študentka je igrala tudi fagot, violo in glockenspiel.

Bila je organistka v Massachusettsu, New Yorku in New Jerseyu, trenutno pa je glasbena direktorica in organistka v United Church of Chester CT. Kot zborovska pevka je nastopala z Berkshire Chooral Festivalom in Harmonium Choral Society.

Vokalna skupina BeJazzy iz Ljubljane je mešana družba pevcev, ki se pod vodstvom Ksenje Pirc z zanosom predajajo džezovskemu petju brez instrumentalne spremljave. Izvajajo svojevrsten, pester program, ki ga bogatijo z obujanjem domačih in tujih, nekaterih že pozabljenih popularnih pesmi iz sveta zabavne glasbe, džeza in sving standardov. Z džezovskimi akordi vas bo zazibala v sving ritme ter vas spomnila na zimzelene melodije slovenske popevke in pesmi drugih dežel.

Z letošnjimi novitetami bodo pred nastopom zbora CON BRIO domačo publiko ogreli in jo povedli v obetaven večer.

Podrobnosti

Datum:
26. 5. 2018
Čas:
20:00–20.00
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
https://conbrio.org/

Organizator

Con Brio Choral Society
Telefon:
Call: 860 526 5399
E-pošta:
Spletna stran:
https://conbrio.org/

Prizorišče

Stolna cerkev Sv. Nikolaja
Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid