Loading Events

« Vsi dogodki

DAVORIN JENKO ZBLIŽUJE IN ZDRUŽUJE

19. 10. 2019, 19.0021.00, Cerklje na Gorenjskem 

| Vstop prost

Pevci Komornega moškega pevskega zbora Davorina Jenka Cerklje, ki ga od sredine letošnjega leta vodi Neža Križnar, želimo našo slovensko pesem deliti in ponesti tudi preko meja naše domovine. Pred časom smo navezali stike s predstavniki Društva Slovencev Republike Srbske Triglav, Banjaluka, v okviru katerega deluje Mešani pevski zbor Davorin Jenko, s katerim si delimo ime. Na obeh straneh smo pripoznali kot pomembno, da se srečamo, izmenjamo izkušnje ter spletemo vezi.

Društvo Triglav je najštevilnejše in najaktivnejše manjšinsko društvo v Republiki Srbski, saj združuje preko 1.400 članov. Društvo si prizadeva za varovanje in spoštovanje pravic in interesov Slovencev kot manjšine na tem področju, ohranjanje narodne identitete in krepitev narodne zavesti, vzpodbujanje sodelovanja z Republiko Slovenijo na kulturnem, umetniškem in športnem področju ter povezovanje slovenskih društev iz celega sveta.

Veseli nas, da smo letos maja lahko nastopili v Banji Luki, sedaj pa nam pevci mešanega zbora iz Bosne in Hercegovine pod umetniškim vodstvom mag. Vanje Topić vračajo obisk. Skupni koncert bo v soboto, 19. oktobra 2019, ob 19. uri, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah. Koncert že sodi v sklop praznovanj 60-letnice delovanja našega zbora.

Slednja srečanja so dobra priložnost za povezovanje naših lokalnih sredin tudi na drugih področjih ter medgeneracijski preplet obeh skupnosti. Pevsko izmenjavo, ki sta jo podprla Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Občina Cerklje na Gorenjskem, smo tako simbolično poimenovali »Davorin Jenko zbližuje in združuje«. Hvala vsem za ponujeno priložnost!

Podrobnosti

Datum:
19. 10. 2019
Čas:
19:00–21.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
http://kud-dj.si/kmopz/

Prizorišče

Kulturni hram Ignacija Borštnika
Krvavška cesta 4, Cerklje na Gorenjskem, Gorenjska 4207 Slovenia