Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

JESENSKI VPIS ABONMAJEV

2. 9. 201912. 9. 2019, Ljubljana 

PLEMENITO V GLASBI
Znani sta misli Ludwiga van Beethovna, da je glasba »višje razodetje kot vsa modrost in filozofija« ter »posrednik med duhovnim in čutnim življenjem«. Glasba nas resda povsod obkroža, globoko pa se nas dotakne zlasti tista, ki se ji resnično posvetimo in premišljeno namenimo svoj čas.
Kar 50 priložnosti za vrhunska srečanja z glasbo nudi v prihodnji sezoni Slovenska filharmonija v štirih abonmajskih ciklih, s koncerti tudi za izven. Oražni abonma se poklanja Beethovnu ob njegovi 250. obletnici rojstva, Modri pa bo odzvanjal predvsem v iskrivem glasbenem žaru izredno nadarjenih mladih glasbenikov, kot so pianist Aleksander Gadžijev (leta 2015 je na Japonskem prepričal žirijo tekmovanja s slovito Marto Argerich), nadvse obetaven baritonist Jaka Mihelač (nagrajenec domačih in mednarodnih tekmovanj), mednarodno dejavna sopranistka Nika Gorič (od maja 2019 ima naziv »Associate« londonske Kraljeve glasbene akademije), uzbekistanski maestro Aziz Šohakimov (danes kapelnik Nemške opere na Renu kot dirigent navdušuje že od svojega 13. leta), izvrstni klarinetist Blaž Šparovec (prvonagrajenec Mednarodnega tekmovanja Carla Nielsena 2019) in drugi. Vokalni abonma obeta reprezentativna zborovska in vokalno-instrumentalna dela od zgodnjega baroka do današnjih dni, tradicionalni solistični recital pa bo tokrat oblikovala ugledna slovenska mezzosopranistka Barbara Kozelj. Najmlajši poslušalci bodo v Ciklusu družinskih koncertov doživeli komentirane koncerte, glasbeno pravljico, baletno predstavo, glasbeno-vizualno predstavo in glasbeno-scensko didaktično delo.
Zagotovite si glasbi predano plemenitenje duha z vpisom abonmajev od 2. do 12. junija 2019 na blagajni Slovenske filharmonije.

Organizator

Slovenska filharmonija
Telefon:
01 24 10 80010
E-pošta:
Spletna stran:
www.filharmonija.si

Prizorišče

Slovenska filharmonija
Kongresni trg 10, Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid