Loading Events

« Vsi dogodki

KONCERT ITALIJANSKEGA MLADINSKEGA ZBORA – PRVIČ V SLOVENIJI!

26. 1. 2019, 20.00, Ljubljana 

| Vstop prost

Prvo gostovanje tega zbora v Sloveniji je nastalo s sodelovanjem italijanske državne zborovske federacije Feniarco z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in v organizaciji Komornega zbora Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Gostovanje je v sklopu stikov med Italijo in Slovenijo v pričakovanju festivala Europa Cantat Ljubljana 2021.

Mladinski zbor je reprezentančna pevska skupina federacije Feniarco, ki projektno združuje okrog 40 izbranih pevcev s celotnega italijanskega polotoka (in otokov) in so stari od 18 do 28 let. Zbor je v zadnjih letih zastopal Italijo na pomembnejših mednarodnih festivalih in tekmovanjih, na katerih je prejela tudi ugledna priznanja in nagrade.

Vsaki dve leti ga vodita druga dva uveljavljena, italijanska ali tuja dirigenta, ki predlagata nov repertoar skupine. Luigi Marzola je izbral sakralno, baročno in romantično glasbo, s posebnim poudarkom na nemški literaturi (Schütz, Mendelssohn in Bach pa tudi italijanski skladatelj Gabrieli). Carlo Pavese pa se je odločil za izvrstne severnoevropske glasbene pokrajine, ki jim je seveda dodal tudi primerno italijansko noto, zato bodo gledalci v Ljubljani poslušali skladbe in zborovske suite Bonata, Mäntyjärvija in Rautavaare.

 

Podrobnosti

Datum:
26. 1. 2019
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorija:

Prizorišče

Cerkev sv. Jakoba, Ljubljana
Gornji trg 18, Ljubljana,
+ Google zemljevid