Loading Events

« Vsi dogodki

Koncert MePZ Crescendo in Salt Lake Singers

28. 9. 2019, 19.30, Ljubljana 

| Vstop prost

Lepo vabljeni na koncert dveh mešanih zborov, ki bo v soboto, 28. septembra 2019, ob 19.30 uri v ljubljanski stolnici. Čaka vas pester glasbeni večer.

Vstop je prost.

Mešani pevski zbor Salt Lake Singers je bil ustanovljen septembra 2015. Prihajajo iz zvezne države Utah, ZDA. Več kot 100 pevcev in pevk vseh starosti povezuje ljubezen do glasbe in petja. Letos so se podali na pot po Italiji in Sloveniji. V okviru svojega gostovanja “Slovenia & Italy Tour 2019 bodo med drugim nastopili na Bledu, v Ljubljani in Kranju, v Italiji pa v Benetkah, Firencah in Rimu. Zbor deluje pod vodstvom dr. Jane R. Fjeldsted.

Ustanovitev Mešanega pevskega zbora Crescendo, ki deluje v okviru Glasbenega društva Crescendo, sega v začetek leta 2015. Zbor je bil ustanovljen na pobudo zborovodje Žige Kerta, sestavlja pa ga več kot 30 mladih pevcev in pevk, ki jih druži želja po ustvarjanju kvalitetne zborovske glasbe. Njihov program je sestavljen tako iz zborovskih skladb slovenskih in tujih skladateljev, kot tudi popularnih pesmi, prirejenih za zbore. Poleg tega se prav tako usmerjajo v težji zborovski program, s katerim se udeležujejo tako domačih kot tudi tujih tekmovanj, pogled pa jim sega tudi do gostovanj v tujini.

Podrobnosti

Datum:
28. 9. 2019
Čas:
19:30–19.30
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://www.crescendo.si