Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Mojstrski tečaj petja s Francko Šenk

29. 7. 20192. 8. 2019, Ljubljana 

| 250 €

Rok za prijavo: 12. 7. 2019

Mojstrski tečaj petja ponuja priložnost za intenzivno, enotedensko izobraževanje s priznano solo pevko in pevsko pedagoginjo, s katero se lahko pripravite na novo študijsko leto, avdicijo, koncert, tekmovanje, sprejemni preizkus ali preprosto študirate program po svojem izboru. Tečaj je namenjen univerzitetnim študentom petja in dijakom višjih letnikov glasbenega konservatorija kakor tudi drugim izkušenim pevcem, ki so sposobni študija na profesionalni ravni.
Mojstrski tečaj ponuja odgovore na vprašanja o vseh komponentah umetniškega poustvarjanja: trening pevskega glasu, osmišljanje njegovega delovanja, glasbeni stil in interpretacija ter umetnost nastopanja. Literaturo izbere pevec sam in lahko vključuje samospeve, kantate, oratorije, opere.
Pouk poteka individualno 45 minut na dan z vsakim udeležencem tečaja in je odprtega tipa, kar pomeni, da lahko udeleženci prisostvujejo vsem uram, ki jih ima profesor z drugimi udeleženci tečaja.
Tečaj se zaključi s sklepnim koncertom v Lajovčevi dvorani Glasbene matice. Izbrani udeleženci tečaja pa bodo nastopili tudi na dveh koncertih v okviru festivala Poletje v Ljubljani, ki ga organiziramo v sodelovanju z ustanovo Imago Sloveniae in v sodelovanju s Festivalom Ljubljana:

– Aleja sniva I, 31. 8. 2019, Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana
– Aleja sniva II, 22. 10. 2019, Ljubljana, Viteška dvorana v Križankah

Sopranistka Francka Šenk je profesorica solopetja na Deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu (od 2019/20 Privatna univerza Gustav Mahler). Redno nastopa pri izvedbah vokalno-inštrumentalnih del, na samostojnih recitalih in v komornih zasedbah. Vodi izobraževanja in delavnice petja za soliste in zborovodje. Solopetje je študirala na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer je magistrirala iz opernega petja, koncertne smeri samospev in oratorij ter solopevske pedagogike. Že v času študija in z rednim dodatnim izobraževanjem je pridobila širok vpogled v delovanje glasu in stilistično izvajanje obsežnega pevskega repertoarja. Kot korepetitor bo na tečaju sodeloval pianist Vladimir Mlinarić.

Kotizacija: 250 EUR za aktivno udeležbo in 30 EUR / dan za pasivno udeležbo.

Kotizacija se plača na osnovi računa, ki ga izda Glasbena matica sedem dni pred začetkom izobraževanja. Odpoved brez finančnih obveznosti za prijavitelja je možna do 15 dni pred začetkom izobraževanja. V primeru naknadne odpovedi je udeleženec dolžan plačati 75% kotizacije, razen če je razlog za odpoved zdravstvene narave ali druge objektivne težke okoliščine, ki kandidatu onemogočijo udeležbo na izbranem programu.

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid