Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Mojstrski tečaj petja z Edito Garčević Koželj

19. 8. 2019, 9.0023. 8. 2019, 17.00, Ljubljana 

| 250 €

Rok za prijavo: 2. 8. 2019

Mojstrski tečaj petja ponuja priložnost za intenzivno, enotedensko izobraževanje s priznano solo pevko in pevsko pedagoginjo, s katero se lahko pripravite na novo študijsko leto, avdicijo, koncert, tekmovanje, sprejemni preizkus ali preprosto študirate program po svojem izboru. Tečaj je namenjen univerzitetnim študentom petja in dijakom višjih letnikov glasbenega konservatorija kakor tudi drugim izkušenim pevcem, ki so sposobni študija na profesionalni ravni.

Mojstrski tečaj ponuja odgovore na vprašanja o vseh komponentah umetniškega poustvarjanja: trening pevskega glasu, osmišljanje njegovega delovanja, glasbeni stil in interpretacija ter umetnost nastopanja. Literaturo izbere pevec sam in lahko vključuje samospeve, kantate, oratorije, opere.

Pouk poteka individualno 45 minut na dan z vsakim udeležencem tečaja in je odprtega tipa, kar pomeni, da lahko udeleženci prisostvujejo vsem uram, ki jih ima profesor z drugimi udeleženci tečaja.

Tečaj se zaključi s sklepnim koncertom v Lajovčevi dvorani Glasbene matice. Izbrani udeleženci tečaja pa bodo nastopili tudi na dveh koncertih v okviru festivala Poletje v Ljubljani, ki ga organiziramo v sodelovanju z ustanovo Imago Sloveniae in v sodelovanju s Festivalom Ljubljana:

– Aleja sniva I, 31. 8. 2019, Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana
– Aleja sniva II, 22. 10. 2019, Ljubljana, Viteška dvorana v Križankah

Mezzosopranistka Edita Garčević Koželj je učiteljica petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, asistentka pri predmetu petje in predavateljica vokalne tehnike na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter dolgoletna predsednica Društva slovenskih pevskih pedagogov. Že v času študija je sodelovala z različnimi gledališči in ustanovami na Dunaju, upodabljajoč različne operne vloge (Wiener Taschenoper, Schönbrunn Theater, Theresianum Theater, Junges Theater Österreich). Kot koncertna pevka se predstavlja s širokim repertoarjem od sakralnih del do samospeva. Kot korepetitor bo na tečaju sodeloval pianist Igor Vićentič.

Kotizacija: 250 EUR za aktivno udeležbo in 30 EUR / dan za pasivno udeležbo

Kotizacija se plača na osnovi računa, ki ga izda Glasbena matica sedem dni pred začetkom izobraževanja. Odpoved brez finančnih obveznosti za prijavitelja je možna do 15 dni pred začetkom izobraževanja. V primeru naknadne odpovedi je udeleženec dolžan plačati 75 % kotizacije, razen če je razlog za odpoved zdravstvene narave ali druge objektivne težke okoliščine, ki kandidatu onemogočijo udeležbo na izbranem programu.

Prijave zbiramo na spletni strani: https://www.glasbenamatica.si/koncerti/mojstrski-tecaj-za-solo-pevce-z-edito-garcevic-kozelj-singing-master-class-with-edita-garcevic-kozelj/

Podrobnosti

Začetek:
19. 8. 2019, 9.00
Konec:
23. 8. 2019, 17.00
Vstopnina:
250 €
Kategorija:
Spletna stran:
https://www.glasbenamatica.si/koncerti/mojstrski-tecaj-za-solo-pevce-z-edito-garcevic-kozelj-singing-master-class-with-edita-garcevic-kozelj/

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid