Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

NOVO MESTO GOSPEL – Zborovski festival črnske duhovne glasbe – PRIJAVE

30. 6. 2019, Novo mesto 

Zbori, prijavite se in zapojte z nami!

Vljudno vabljeni na Zborovski festival črnske duhovne glasbe – NOVO MESTO GOSPEL, ki bo med 11. in 13. oktobrom potekal v Novem mestu.

Prijave sprejmemo do 30. junija.

Podrobnosti na www.pomlad.net.

VABILO ZA ZBORE: http://pomlad.net/wp-content/uploads/Gospel-NM-vabilo-web-SLO.pdf

Kot v celotni Sloveniji je zgodovina zborovskega petja bogata tudi v Novem mestu, a vendar Novo mesto na zemljevidu te umetniške dejavnosti nima mesta, ki si ga zasluži. Zato smo se v Mešanem pevskem zboru Pomlad Novo mesto, enem pomembnejših predstavnikov dolenjskega zborovskega petja v Sloveniji in tujini, odločili, da petje pripeljemo v naše mesto in ga še bolj približamo prebivalcem in spodbudimo zanj še dodatno zanimanje.

GOSPEL je glasbena zvrst, ki zahteva kakovostno izvedbo, obenem pa je ta glasba atraktivna tudi za širši krog poslušalcev. Zato smo si to zvrst izbrali kot rdečo nit tega festivala. Namen festivala je, da pripeljemo glasbo v prenovljeno središče Novega mesta. A namen je tudi, da v Novo mesto pripeljemo prijatelje iz drugih koncev Slovenije in tujine. Naj glasba sporoča pomen povezovanja, prijateljstva in spoštovanja raznolikosti. Zato bo imel festival tudi mednarodno noto.

V prvi izvedbi bodo na festivalu sodelovali štirje zbori, gostitelj MePZ Pomlad in še trije, od teh en zbor iz tujine.