Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

ODPOVEDANO │ Oranžni 7 in izven: La Passione

9. 4. 202010. 4. 2020, Ljubljana 

| 12€ - 28€

Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije
Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
György Győriványi Ráth, dirigent
Rinnat Moriah, sopran
Peter Sonn, tenor
Luka Ortar, basbariton
Miran Kolbl, violina

Spored:
Joseph Haydn: Simfonija št. 49 v f-molu, Hob. I: 49, “La passione”
Ludwig van Beethoven: Romanca za violino in orkester št. 2 v F-duru, op. 50
Ludwig van Beethoven: Kristus na Oljski gori, op. 85

Izraelka Rinnat Moriah je s svojim prepričljivim liričnim in koloraturnim sopranom in repertoarjem, ki se razprostira skozi vsa slogovna obdobja, v zadnjih letih postala zveneče ime uglednih opernih in koncertnih prizorišč, kot so milanska Scala, Nemška opera Berlin, amsterdamski Concertgebouw, Elbphilharmonie v Hamburgu, ter festivalov v Salzburgu, Baden-Badnu, Luzernu in Aix-en-Provence. Po navdušujočih lanskih sodelovanjih vnovič gostuje pri nas, tokrat z Orkestrom in Zborom Slovenske filharmonije, združenih pri izvedbi veličastnega in redko na sporede uvrščenega oratorija Kristus na Oljski gori Ludwiga van Beethovna.

Ob sopranistki Rinnat Moriah bo nastopil avstrijski tenorist Peter Sonn, ki redno nastopa v opernih hišah v Berlinu, Milanu, Zürichu, Münchnu in na Dunaju pod taktirkami najvidnejših dirigentov. Uprizarja Tamina (Čarobna piščal), Don Ottavia (Don Giovanni), Igorja (Knez Igor), Lenskega (Jevgenij Onjegin), Don Joseja (Carmen), Davida (Mojstri pevci Nürnberški), Waltherja (Tannhäuser) …, poje samospeve in solistične parte v vokalno-instrumentalnih delih, kot so Mozartov Rekviem, Händlov oratorij Mesija, Brittnova Serenada za tenor in rog itd.

V prvem delu koncertnega sporeda se solistično predstavlja tudi dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije Miran Kolbl. Prodoren, poln in gibek ton njegove violine bo tokrat zapel v izrazito lirični Beethovnovi Romanci za violino in orkester v F-duru v obliki rondoja. Koncertni program začenja Simfonija št. 49 Josepha Haydna, ki je dobila vzdevek “Pasijon” (“La passione”). Glasbenike bo vodil priznani madžarski dirigent György Győriványi Ráth.

Podrobnosti

Začetek:
9. 4. 2020
Konec:
10. 4. 2020
Vstopnina:
12€ - 28€
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
https://www.filharmonija.si/

Organizator

Slovenska filharmonija
Telefon:
01 24 10 80010
E-pošta:
Spletna stran:
www.filharmonija.si

Prizorišče

Cankarjev dom, Gallusova dvorana
Ljubljana, Slovenia
Spletna stran:
http://www.cd-cc.si/sl/glasba/