Loading Events

« Vsi dogodki

PLEČNIK & A-CAPPELLA: JAZZVA (3. koncert)

24. 9. 2020, 20.30, Ljubljana 

| 14, 18

Četrtek, 24. septembra 2020, ob 20.30
Vrt pred Plečnikovo hišo (Karunova 4–6, 1000 Ljubljana)
JAZZVA
Umetniška vodja: Jasna Žitnik

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že pred več kot desetletjem. Na poti raziskovanja človeškega glasu pišejo nove zgodbe, iščejo harmonije in se igrajo z različnimi barvami in učinki. Njihov repertoar sestavljajo pesmi najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi. Pri tem sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki poskrbijo za uresničitev vseh njihovih malih norih idej. Svoje ambicije Jazzva uresničuje s koncertiranjem, organiziranjem koncertov, snemanjem ter udeležbo na festivalih. Leta 2019 je Jazzva zasedla 3. mesto na mednarodnem tekmovanju Evropski zbor leta 2019 v Göteborgu na Švedskem. Jazzvo sestavljajo:
Katja Kovačič (sopran), Jasna Žitnik (mezzosopran), Anja Hrastovšek (alt), Jon Leskovec (tenor), Klemen Dovjak (bariton), Andrej Perdih (bas) in Anej Kebrič (beatbox).

***

V koncertnem ciklu PLEČNIK & A-CAPPELLA se dopolnjujeta glasba in arhitektura. Na petih slikovitih Plečnikovih lokacijah v Ljubljani boste lahko prisluhnili petim priznanim zasedbam a-cappella. S projektom želimo povezati dve umetniški zvrsti in s pomočjo edinstvene Plečnikove arhitekture poslušalcem oplemenititi njihovo doživljanje glasbe ter jim pripraviti pravo umetniško doživetje za oko in uho. Hkrati želimo s pomočjo koncertov širšo javnost privabiti v nekatere manj znane Plečnikove objekte. Oblikovanje posameznih koncertnih sporedov je bilo unikatno. Umetniške vodje vokalnih skupin smo povabili na Plečnikove lokacije. Koncertne sporede so oblikovali glede na občutke in vtise, ki so jih dobili v posameznih Plečnikovih objektih. S tem procesom smo želeli vzpostaviti kreativni dialog med ustvarjalci in arhitekturo. Izjema je zgolj prvi koncert, ki bo potekal v atriju Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK) ob Vegovi ulici, na katerem boste lahko prisluhnili koncertnemu sporedu pod motom “Ko spregovori aleja skladateljev”. Člani Slovenskega okteta bodo na tem koncertu izvajali dela skladateljev, katerih doprsne kipe je Plečnik v tridesetih letih 20. stoletja postavil na bližnji Vegovi ulici. Koncertni cikel z izključno vokalnimi zasedbami je zamišljen kot predtakt festivala Europa Cantat 2021, ki bo potekal v Ljubljani prihodnje leto.

Podrobnosti

Datum:
24. 9. 2020
Čas:
20:30–20.30
Vstopnina:
14, 18
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://www.im-puls.si

Organizator

im.puls art
E-pošta:

Prizorišče

Vrt pred Plečnikovo hišo
Karunova 4-6, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid