Loading Events

« Vsi dogodki

Pol stoletja Akademskega pevskega zbora France Prešeren Kranj

13. 6. 2019, 19.3021.00, Kranj 

| 10 €

Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj letos praznuje jubilejno 50. sezono neprekinjenega delovanja.
Zbor je izvedel preko 950 različnih zborovskih in vokalno-inštrumentalnih skladb vseh glasbenih slogov, domačih in tujih avtorjev. Številne slovenske in tuje zborovske skladbe je prvič predstavil občinstvu. Redno sodeluje na zborovskih festivalih in tekmovanjih doma in v tujini. Gostoval je v večini evropskih dežel ter v Izraelu, Mehiki, Združenih državah Amerike, Argentini, Čilu in Rusiji, kjer je praviloma dosegal najvišja odličja. Svojo kakovost je potrdil s priznanji na državnih tekmovanjih Naša pesem Maribor in Sozvočenja ter številnih tekmovanjih in festivalih v tujini.V decembru 2018 je za svoje udejstvovanje prejel tudi Veliko Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj. Od leta 2013 zbor vodi Fernando Mejias.
Pri sestavi programa za ta jubilej so sodelovali vsi dosedanji stalni dirigenti. Trije slovenski skladatelji (Andrej Makor, Gašper Jereb, Damijan Močnik) so napisali novitete in jih posvetili zboru prav za ta jubilej. Vabljeni so tudi vsi nekdanji pevci, ki naj bi skupaj z aktivnimi člani zapeli dve skladbi na koncu koncerta.
Program: I.H.Gallus, J.Jež, O.Gjeilo,F.Mendelsohn, F.Kimovec, D.Močnik, J.Haydn, P.Merku, M.Hogan, H.Lavrenčič, A.Makor, G.Jereb.

Podrobnosti

Datum:
13. 6. 2019
Čas:
19:30–21.00
Vstopnina:
10 €
Kategorije:
, , ,
Spletna stran:
http://apzfpk.si , https://www.facebook.com/APZFPK/

Organizator

APZ France Prešeren Kranj
Telefon:
031 718 122
E-pošta:
Spletna stran:
http://www.apzfpk.si/

Prizorišče

Gimnazija Kranj
Koroška c. 13, Kranj, Gorenjska 4000 Slovenia
+ Google zemljevid