Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Predavanje dr. Briana Stevensa: Nove meje: sodobne zborovske skladateljice

21. 3. 2023, 13.3015.00, Ljubljana 

Torek, 21. marec 2023, ob 13.30

Akademija za glasbo v Ljubljani, Predavalnica dr. Brede Oblak

Brian Stevens je končal doktorski študij zborovskega dirigiranja na Univerzi v Connecticutu. Diplomiral je iz zborovskega dirigiranja in zborovske glasbene vzgoje na univerzah Houghton in Buffalo, na univerzi SUNY Geneseo pa je diplomiral iz glasbene kompozicije in teorije. V zadnjem času je bil direktor zborovskih dejavnosti na Nazareth Collegeu, kjer je vodil mednarodno nagrajene Nazareth Chamber Singers in Treble Choir. Je ustanovitelj in umetniški vodja Vox Eius, profesionalnega komornega zbora za visoke glasove, ki se posveča sodobnemu repertoarju skladateljic za visoke glasove. Pred začetkom študijske kariere je več kot desetletje vodil srednješolske zbore v Zvezni državi New York.

Sodeloval je z mednarodnimi zasedbami, kot so Komorni zbor sv. Jakoba in Vokalni ansambel sv. Jakoba na Švedskem, Zbor Univerze Šandong na Kitajskem, Ženski zbor Adelisia in Voces Borealis v Kanadi ter Komorni zbor Visoke šole za glasbo v Mannheimu v Nemčiji.

Brian Stevens je globoko predan sodobni zborovski glasbi. Pogosto je naročnik novih skladb in s svojimi zbori rad raziskuje nova dela uveljavljajočih se skladateljev. Zelo si prizadeva za promocijo skladb sodobnih zborovskih skladateljic po vsem svetu. Kot avtor sodeluje pri pripravi besedila o zborovski glasbi skladateljic, pri čemer bo pisal o skladateljicah iz skandinavskih in baltskih regij.

Prizorišče

Akademija za glasbo UL
Kongresni trg 1, Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid