Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Seminar Motivacija in ustvarjalno razvijanje glasbenih kompetenc v novi realnosti

17. 9. 2020, 9.0018. 9. 2020, 17.00, Ljubljana 

Termin: 17. in 18. september 2020
Kraj: Kulturni center Schellenburg, Slovenska cesta 23, Ljubljana
Število ur: 16 pedagoških ur
Število udeležencev: 20-30
Ciljna skupina: vzgojitelji, pevski pedagogi, učitelji glasbe, razredni učitelji, zborovodje, specialni pedagogi, mentorji kulturno-umetnostne vzgoje

Vsebine:

Glasbena matica Ljubljana želi z organizacijo seminarja osvetliti in nakazati možne rešitve vedno bolj perečih problemov, ki smo jim priča v procesu vzgoje in poučevanja glasbe. V nedavnem obdobju pandemije pa so se učitelji glasbe morali spopasti s še dodatno, zdravju »ogrožajočo« dejavnostjo. Kako navdušiti otroke in mlade, da odkrijejo svoj glas in spoznajo radosti prepevanja v navadnih, še posebej pa v izrednih razmerah? Kje dobiti zanimivo pevsko literaturo in kako zabavno je lahko petje ljudskih pesmi?

Pred pedagogi in vzgojitelji je težka naloga posredovanja glasbenih vsebin, še posebej pa je otežkočeno spodbujanje petja ter negovanja glasbene in splošno kulturne dediščine. Dostop do kakovostnih vsebin s področja izročila je vedno težji, zato je nujno potrebno neposredno srečanje z izvirom in kritični pogled. V okviru seminarja bo zato podčrtan tudi izbor gradiva iz slovenske glasbene dediščine in njegovi splošno kulturno-vzgojni vidiki.

Tematiko bodo na predavanjih osvetlili predavatelji s številnimi izkušnjami poučevanja ter strokovnega in znanstvenega dela, večji del pa bo namenjen praktičnemu delu z udeleženci in tudi predstavitvam novih metod ustvarjanja z otroki.

Predavatelji: Petra Grassi, Mojca Kovačič, Alenka Kovačič Divjak, Branka Rotar Pance, Tanja Rupnik, Valentina Ugovšek

Rok za prijave: 31. 8. 2020

Več informacij in prijavnica: https://www.glasbenamatica.si/koncerti/motivacija-in-ustvarjalno-razvijanje-glasbenih-kompetenc-v-novi-realnosti/

Podrobnosti

Začetek:
17. 9. 2020, 9.00
Konec:
18. 9. 2020, 17.00
Kategorija:
Spletna stran:
https://www.glasbenamatica.si/koncerti/motivacija-in-ustvarjalno-razvijanje-glasbenih-kompetenc-v-novi-realnosti/

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Kulturni center Schellenburg
Plečnikov trg 1a, Ljubljana, Osrednje slovenska 1000 Slovenia
+ Google zemljevid