Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Sprejemni preizkus za pevsko šolo Glasbene matice Ljubljana

19. 9. 2018 | 18:30 - 20:30

Pevska šola Glasbene matice nudi kvalitetni pouk vokalne tehnike in glasbene teorije, namenjen tako pevcem, ki so dejavno vključeni v slovensko zborovsko ustvarjanje kot tudi zainteresiranim posameznikom, ki se želijo glasbeno pevsko izpopolnjevati, čeprav niso člani pevskih sestavov.
K vpisu vabimo pevce vseh starostnih skupin, starostnih omejitev ni. Naša posebnost je strokovno pedagoško vodenje mladih pevskih glasov pred mutacijo.

Sprejemni preizkusi za kandidate, ki se želijo v šolskem letu 2018/2019 vpisati v Pevsko šolo Glasbene matice, bodo potekali 19. 9. 2018, ob 18.30, na Glasbeni matici (Ljubljana, Gosposka ulica 8).

Pouk poteka skupinsko ali individualno pod vodstvom priznanih pevskih pedagogov z večletnimi izkušnjami. Naši profesorji so: Tanja Rupnik, Diego Barrios Ross, Julieta Kubik de Habjanič in Nina Kompare Volasko. Učenci spoznavajo in razvijajo osnovne veščine pevske tehnike in principe pevskega poustvarjanja. Poudarek je na individualnem glasovnem razvoju vsakega posameznika. Program Pevske šole je celoletni program, pouk petja poteka enkrat tedensko 45 minut. Poleg tega pa se izvajajo tudi krajše pevske delavnice za začetnike ali za obuditev pozabljenih glasbenih znanj.

Šolsko leto se prične 1. 10. 2018 in konča 30. 6. 2019. Učenci se ob vpisu odločijo za skupinski ali individualni pouk petja in za predmet teorija glasbe.

Vpis v prvi letnik šolanja poteka v septembru 2018. Z vpisom se učenec zavezuje, da bo izpolnjeval zahteve programa do konca šolskega leta ter poravnal šolnino preko prejetih mesečnih položnic.

Število vpisov je omejeno. Sprejeli bomo toliko učencev, da bodo vse skupine številčno zapolnjene. V primeru, da skupina številčno ni izpolnjena, se pouk izvede pod pogojem, da učenec pristane na sorazmerno zvišano šolnino ali krajši termin vaje.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani: https://www.glasbenamatica.si/pevska-sola/

Podrobnosti

Datum:
19. 9. 2018
Čas:
18:30 - 20:30
Kategorije:
,
Spletna stran:
https://www.glasbenamatica.si/pevska-sola/

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid