Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

ZBOROVODSKA ŠOLA S PETRO GRASSI: MOJA ROKA (NA)HRANI TVOJ GLAS, Ljubljana

28. 9. 201929. 9. 2019, Ljubljana 

Način posredovanja osnov dirigiranja, upevanja in vodenja vaj Petre Grassi temelji na energiji, povezovanju, motiviranju in iskanju globljega holističnega stika z zvokom, telesom in rokami. Mentorica bo na tečaju skupaj s tečajniki odkrivala magično moč, ki se imenuje Glasba.

Tečaj omogoča spoznati potencial dirigentske geste za učinkovito vodenje zborovskega dejanja, od vaj do izvedbe. Preko konkretnega študija repertoarja z gostujočimi zbori (Ljubljanski madrigalisti, MPZ OŠ Majde Vrhovnik, Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo), se bomo soočali z oblikovanjem barve glasu, intonacije, homogenega zborovskega zvoka, učili se bomo prepoznati in krepiti suverenost ter samozavest dirigenta v vlogi voditelja. Obravnavali bomo tudi pedagoški in psihološki vidik dela s konkretnim delom na vaji. Spoznali bomo, kako lahko učinkovita in jasna gesta pripomore k hitremu izboljšanju zborovskega zvoka in intonacije. Repertoar, s katerim se bomo soočali, bo raznolik, saj bo govora o različnih stilno-intrepretacijskih izbirah.

Na tečaju bo osnove dobre vokalne tehnike predstavila sopranistka Martina Burger.

Termini:
• sobota, 28. september 2019
• nedelja, 29. september 2019
• sobota, 19. oktober 2019
• sobota, 14. december 2019
• nedelja, 15. december 2019
Vse informacije o zborovodski šoli se nahajajo na spodaj navedeni spletni strani.

Rok prijave: četrtek, 19. september 2019

Za prijavo izpolnite ELEKTRONSKO PRIJAVNICO.

Vabljeni!

OBVESTILO
Sporočamo vam, da prijava na zborovodsko šolo ni več mogoča, saj so vsa mesta že zapolnjena. Upamo, da se nam tisti, ki letos ne morete biti z nami, pridružite prihodnje leto.