Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Festival Europa Cantat 2021

17. 7. 202122. 7. 2021, Ljubljana 

Spremljajte festival na:

Spletna stran: https://europacantat.jskd.si/sl/

Facebook: Europa Cantat Festival

Instagram: @europacantatfestival

YouTube: Europa Cantat

 

OSREDNJI MEDNARODNI ZBOROVSKI FESTIVAL V EVROPI

Festival Europa Cantat je leta 1961 v Passauu v Nemčiji prvič organizirala skupina dirigentov, ki je nato leta 1963 ustanovila Evropsko zvezo mladih zborov. Združenje, kasneje imenovano Europa Cantat, se je leta 2011 povezalo z AGEC v Evropsko zborovsko zvezo – Europa Cantat. Festival se je od takrat trdno uveljavil kot osrednje stičišče zborovskega sveta – pevcev in zborov vseh vrst, stopenj in starosti, zborovskih in orkestrskih dirigentov, glasbenih učiteljev, skladateljev, ustvarjalcev, pedagogov in menedžerjev – brez kakršnih koli tekmovalnih elementov. Festival, ki slovi po pestrem urniku in navdihujočem vzdušju, oživi

vsaka tri leta, vedno pa ga gosti mesto iz druge države, kar mu daje nov, svež pridih. Europa Cantat nadaljuje svojo živahno karavano po Evropi in vsaka izvedba je edinstvena izkušnja: festival Europa Cantat ni nikoli enak. Na dogodku se običajno zbere več kot 4000 udeležencev iz vse Evrope in sveta, z obiskom ateljejev in delavnic delijo svojo navdušenje nad petjem in odkrivajo kulture drug drugega, nastopajo na zaključnih koncertih, poslušajo povabljene zbore, jedo, spijo in se skupaj zabavajo. Festival Europa Cantat XX je leta 2018 prejel oznako evropskega leta kulturne ded-iščine.

 

EUROPA CANTAT LJUBLJANA 2021

POJ Z LJUBEZNIJO

Slovenci, ki smo znani po svoji ljubezni do (zborovske) glasbe, v vlogo gostiteljev festivala vstopamo v letu 2021, pri čemer je naša osrednja želja predstaviti moč in pristno povezovalno vlogo zborovske glasbe, predvsem v navezavi na druge kulturne dejavnosti, socialne in terapevtske aktivnosti, znanost, šport, turizem in ostale družbene segmente. Festival Europa Cantat Ljubljana 2021 bo – kljub prilagoditvam izvedbe trenutnim razmeram – zagotovo pustil vidne sledi na že tako bogati zborovski tradiciji Slovenije in prepričani smo, da bo obratno veljalo enako.

 

 

 

Prizorišče

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid