Loading Events

« Vsi dogodki

Festival Europa Cantat 2021

17. 7. 202125. 7. 2021

Festival Europa Cantat je največji projekt Evropske zborovske zveze. Spodbudila ga je po drugi svetovni vojni, da bi z njim mlade različnih narodnosti povezala in jih motivirala za prijateljsko sodelovanje prek pevskega udejstvovanja.

Od takrat festival vsaka tri leta poteka v enem od evropskih mest (zadnjih šest npr. v Barceloni, Mainzu, Utrechtu, Torinu, Pecsu, Tallinu), udeleži pa se ga več kot 3.500 udeležencev z vsega sveta. Na štiri- do osemdnevnih vajah, skupnem petju, koncertih se udeleženci posvečajo zelo širokim glasbenim vsebinam: od gregorijanskega petja do izvedbe velikih klasičnih del, od vokalnega jazza in popa, povezave zborovske glasbe z drugimi umetnostnimi vsebinami do velikih vokalno-instrumentalnih del, t. i. cross-over vsebinam, dirigentskim seminarjem, predavanjem in vsakodnevnemu množičnemu skupnemu petju na prostem, kjer se pevci povežejo tudi z lokalnim prebivalstvom (t. i. open singing).

Festival ponudi več kot 40 zborovskih delavnic – ateljejev pod vodstvom svetovno znanih dirigentov, čez 100 koncertov in nastopov – veliko od njih poteka na prostem v mestu pa tudi širše z regijskimi koncerti, zborovskim expom in drugimi posebnimi dogodki.

 

Spremljajte festival na:

Spletna stran: europacantat.jskd.si

Facebook: Europa Cantat Festival

Instagram: @europacantatfestival

YouTube: Europa Cantat

 

PREDSTAVITEV FESTIVALA si lahko ogledate tudi v spodnji zloženki: