Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

PEVSKI ATELJE ZA ZBOROVSKE PEVCE (ob 15-letnici Pevske šole Glasbene matice)

2. 8. 2021, 9.006. 8. 2021, 17.00, Ljubljana 

2.–6. 8. 2021, Ljubljana, Glasbena matica
Voditeljici izobraževanja: Tanja Rupnik, Julieta Kubik de Habjanič

Pevska šola Glasbene matice v jubilejnem letu obuja svoje prvotno poslanstvo – zborovskim pevcem v 5-dnevnem poletnem ateljeju ponuja individualno obravnavo pri nadgrajevanju vokalnega znanja.

Delavnica je primerna za aktivne zborovske pevce vseh stopenj – od mladih začetnikov (16+) do prekaljenih zboristov. Priporočena je osnovna notna pismenost.

Obvladovanje lastnega glasu je pomembna veščina vsakega zborovskega pevca, saj na ta način ne skrbi le za svoje glasovne zmogljivosti, temveč tudi za zvočno kakovost sestava, v katerem poje. Pozornost bomo zato namenili predvsem prvinam vokalne tehnike (dihanje, izgovorjava, zvočnost glasu, sproščenost telesa …) in skupnemu muziciranju v manjših sestavih (duet, tercet, kvartet …). Atelje se zaključi s sklepnim koncertom v Lajovčevi dvorani Glasbene matice.

Potek dela:
– Skupinsko ogrevanje telesa in glasu (30 minut/dan)
– Individualni pouk vokalne tehnike (30 minut/dan; delo z obema mentoricama)
– Ansambelske vaje (30 minut/dan z izjemo prvega dne, ko bo ta čas namenjen individualnemu delu z mentorjem oziroma spoznavanju glasu. Na podlagi tega se bodo oblikovali pevski sestavi in program.)

Na dan koncerta se bo urnik prilagodil.

Prijavijo se lahko tudi že oblikovani dueti, terceti in izberejo svoj program.

Seminar je prvotno namenjen zborovskim pevcem. Če bodo ostala prosta mesta, lahko sprejmemo tudi pevce, ki ne želijo nastopiti v ansamblu, temveč se odločijo zgolj za individualne ure vokalne tehnike (45 minut/dan).

Rok za prijave: 19. 7. 2021

Kotizacija: 150 EUR

Prijava: https://www.glasbenamatica.si/koncerti/pevski-atelje-za-zborovske-pevce-ob-15-obletnici-pevske-sole-glasbena-matice/

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid