Loading Events

« Vsi dogodki

5 do 100 – Letni koncert Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani

29. 5. 2021, 19.3020.30

| 8 €

Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani pod vodstvom dirigentke Jerice Bukovec letos praznuje že 95. obletnico delovanja. Letni koncert zaradi tega nosi pomenljiv naslov »5 do 100«. To bo prvi koncert zbora v letošnji pevski sezoni, saj je morala zasedba zaradi epidemioloških ukrepov prekiniti izvajanje vaj v živo že v začetku oktobra 2020. Na koncertu bodo opazovali preplet skladb iz vseh glasbenih obdobij, ki so jih napisali tako tuji kot domači skladatelji, med katerimi bo zbor predstavil tudi noviteto mladega skladatelja Leona Firšta. Glasbeniki Janez Jocif, Marjanca Jocif, Franci Krevh, Izidor Erazem Grafenauer in Tilen Udovič nas bodo skupaj s pevci popeljali nazaj v srednji vek. Na koncertu bosta sodelovala tudi violončelistka Katarina Kozjek in organist Tomaž Sevšek Šramel.

Vstopnice za dostop do e-dogodka so na voljo v spletni trgovini Cankarjevega doma. Po potrditvi nakupa se bo e-dogodek pojavil v vaši košarici in v polju Moji nakupi, od koder bo ob napovedanem času tudi predvajan.

Izvedbo koncerta omogočajo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, ŠOU, Inotherm d.o.o., Krka d.d., Novo mesto