Loading Events

« Vsi dogodki

Glasovni preizkus za glasbeno predstavo Gal v galeriji

8. 6. 2023, 17.0019.00, Ljubljana 

Glasbena matica vabi mlade pevce k sodelovanju v glasbeni predstavi GAL V GALERIJI avtoric Svetlane Makarovič in Tadeje Vulc. Ansambel in umetniško ekipo bosta v pripravah na izvedbo predstave vodili režiserka Eva Hribernik in dirigentka Tadeja Kreča.

K sodelovanju vabimo mlade pevce, stare od 8 do 11 let. Predhodne glasbeno-scenske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne. Glasovni preizkusi bodo potekali v četrtek, 8. junija 2023, od 17.00 dalje v Lajovčevi dvorani Glasbene matice v Ljubljani.

Zgodba zelenega možica, ki končno najde svoje domovanje v hiši, poimenovani prav po njegovem imenu – GALerija – je vabilo k odkrivanju lepe besede in likovnih umetnin. Z oživitvijo besed v glasbi pa skladateljica dvema vejama umetnosti doda še tretjo, glasbeno. Slikarsko platno postane glasbena partitura, namesto čopiča pa vabi na sprehod po galeriji kar dirigentska paličica. Gal se po prostrani palači umetnosti ne sprehaja le šepetaje, ampak tudi zapoje, svoj glas pa mu posodijo pevci otroškega zbora. In ker v hiši najlepših spominov živijo številne pripovedi, jih glasbeno platno ne oživlja le z otroškimi glasovi. V zgodbo vstopajo izbrani instrumenti godalnega kvinteta, pridružijo se tolkala, za trdno osnovo pa poskrbi klavir. Skrivnostno Galovo pripoved o njegovih popotovanjih in raziskovanju najlepših podob oživlja pevec, vešč ne samo gledališkega odra, ampak tudi posebnega sožitja glasbe in besede v glasbeno-gledališki predstavi.

PRIPRAVE in NASTOPI

Trajanje priprav: september 2023 – februar 2024
Redne pevske vaje: četrtek, 17.00–18.30, Ljubljana, Vegova ulica 5, Glasbene matica
Koreografske in režijske vaje: natančen urnik bo objavljen naknadno
Predstave: 14.–17. 2. 2024, Cankarjev dom, Štihova dvorana

Več informacij in prijavnica: https://www.glasbenamatica.si/koncerti/glasovni-preizkus-za-glasbeno-predstavo-gal-v-galeriji-2/

Rok za prijavo: 31. 5. 2023

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si