Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Glasovni preizkusi za sodelovanje v glasbenih predstavah

16. 6. 2021, 17.0017. 6. 2021, 19.00, Ljubljana 

Glasbena matica Ljubljana vabi mlade pevce k sodelovanju v mladinskih glasbenih predstavah, ki jih načrtuje v letu 2021/2022:

Tomaž Vrabič, Bojan Glavina: IZ TREBUHA ANAKONDE
Gian Carlo Menotti: DEČEK, KI JE PREHITRO RASEL
Tadeja Vulc: KRALJESTVO GLASBE

Glasbeni matici, ki se je v zadnjih letih uveljavila s kvalitetnimi in odmevnimi otroškimi glasbenimi predstavami, je ponovno zaupana prva uprizoritev novega, izvirnega slovenskega glasbenega dela za otroke IZ TREBUHA ANAKONDE. Igra je napisana za otroški pevski zbor, mlade igralce, plesalce in klavir.

DEČEK, KI JE PREHITRO RASEL je opera enodejanka enega izmed najvidnejših predstavnikov ameriške glasbe 20. stoletja G. C. Menottija, in sodi med njegove priljubljene opere za otroke. Napisana je za odrasle in otroške soliste, otroški pevski zbor in komorni instrumentalni ansambel.

Mednarodno uveljavljena in z več odlikovanji nagrajena slovenska skladateljica in dirigentka Tadeja Vulc je avtorica besedila in glasbe KRALJESTVA GLASBE. Skladbo si je zamislila kot glasbeno-didaktično delo za otroke in jo napisala za soliste, triglasni mladinski zbor in dve različni instrumentalni zasedbi.

Pri izvedbi prve predstave bo sodeloval otroški pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Tadeje Kreča, pri izvedbi drugih dveh predstav pa mladinski pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Irme Močnik. K sodelovanju vabimo mlade pevce, ki želijo nastopiti v eni ali dveh produkcijah. Predhodne pevske in odrske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne.

Vabljeni na glasovne preizkuse, ki bodo potekali na Glasbeni matici v Ljubljani:

– v sredo, 16. junija 2021, ob 17.00 za produkcijo DEČEK, KI JE PREHITRO RASEL (pevci v starosti od 12 do 16 let);
– v sredo, 16. junija 2021, ob 18.00 za produkcijo KRALJESTVO GLASBE (pevci v starosti od 12 do 16 let);
– v četrtek, 17. junij 2021, ob 17.00 za produkcijo IZ TREBUHA ANAKONDE (pevci v starosti od 8 do 12 let)

Glasovne preizkuse bodo vodile Tadeja Kreča, Irma Močnik in Tanja Rupnik.

Rok za prijave: 10. 6. 2021 preko e-prijavnice na spletni strani Glasbene matice ali neposredno na naslov organizator@glasbenamatica.si

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani: https://www.glasbenamatica.si/koncerti/glasovni-preizkusi-za-sodelovanje-v-glasbenih-predstavah/

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si