Loading Events

« Vsi dogodki

Koncert Svetovnega zbora mladih

9. 6. 2023, 18.0019.15, Ljubljana 

| 15 EUR


Petek, 9. junija 2023, 18.00–19.15
Dvorana Julija Betetta, Akademija za glasbo

Dirigenta: Zoltán Pad (HU)
Gostujoči dirigent: Sebastjan Vrhovnik (SI)

 

VSTOPNICE:

na dan dogodka pred Dvorano Julija Betetta

(prek spletnega portala mojekarte.si 9. 6. niso več na voljo!)

 

Svetovni zbor mladih (WYC – World Youth Choir) je projekt Mednarodne zveze za zborovsko glasbo (IFCM). Ustanovljen je bil leta 1989 z namenom, da vsako leto za izvedbo koncertne turneje združi izjemne mlade talente z vsega sveta.

Letošnjo zasedbo Svetovnega zbora mladih sestavljajo njegovi alumni – pevke in pevci, ki so v njem že sodelovali med letoma 2016 in 2019. Sestali se bodo na začetku junija in nato po intenzivnih vajah izvedli koncertno turnejo z nastopi v Grožnjanu na Hrvaškem, Budimpešti in Veszpremu na Madžarskem ter Ljubljani (več o letošnji zasedbi).

Na koncertu v Dvorani Julija Betetta na Akademiji za glasbo se bo zbor, sestavljen iz izbranih pevk in pevcev z vsega sveta, predstavil z mešanim repertoarjem s posebnim poudarkom na glasbi hrvaških, madžarskih, pa tudi slovenskih skladateljev (Mateja Kastelica, Tadeje Vulc in Sama Vovka). Poleg tega bo na koncertu prvič v Sloveniji zazvenela tudi noviteta Nane Forte, ki jo je skladateljica napisala prav za letošnjo edicijo Svetovnega zbora mladih.

Zbor bosta vodila madžarski dirigent Zoltán Pad, umetniški vodja Madžarskega radijskega zbora, in gostujoči dirigent Sebastjan Vrhovnik, izredni profesor za zborovsko dirigiranje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki ga poznamo po odličnem vodenju najvidnejših slovenskih zborov, med njimi so Komorni zbor Akademije za glasbo UL, MePZ Glasbene matice Ljubljana in Zbor Slovenske filharmonije, v preteklosti pa tudi Komorni zbor RTV Slovenija, APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, Mešani pevski zbor Obala Koper in drugi.

Lepo vabljeni!

Organizatorji:
Jeunesses Musicales International, International Federation for Choral Music, European Choral Association v sodelovanju z JM Croatia, JSKD, JM Hungary, Ministry of Culture and Media of Croatia, Veszprém-Balaton 2023 in European Music Council

Podrobnosti

Datum:
9. 6. 2023
Čas:
18:00–19.15
Vstopnina:
15 EUR
Kategorije:
,
Spletna stran:
https://www.worldyouthchoir.org/2023-concert-tour

Organizator

JSKD
E-pošta:
Spletna stran:
http://www.jskd.si/

Prizorišče

Dvorana Julija Betetta, Akademija za glasbo
Kongresni trg 1, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid