Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

TLK – Teden ljubiteljske kulture 2021

21. 5. 202130. 5. 2021

Dragi ustvarjalci in ustvarjalke!

Med 21. in 30 majem 2021 se bo že osmič zapored zgodil Teden ljubiteljske kulture (TLK), največji praznik ustvarjalnosti v sodobni družbi. Poudarek bo na inštrumentalni glasbi ter literaturi in bralni kulturi, z dogodki po vsej Sloveniji in zamejstvu, tako v živo kot na medmrežju, se pridružujemo obeležitvi Jurčičevega in Ipavčevega leta 2021.

Ambasadorska TLK 2021 je Irena Yebuah Tiran, operna pevka in strastna bralka. Častno pokroviteljstvo je prevzel predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Slovesnost ob odprtju TLK bo v petek, 21. 5. 2021, v Novem mestu, s poudarkom na predstavitvi mladih literatov in ustvarjalcev, uradni zaključek v Ivančni Gorici pa bo posebej posvečen Jurčičevemu letu.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije vabita kulturna društva in ostale organizacije, zveze, umetniške skupine in posamezne ustvarjalce…, da sodelujete s prijavo spletnih vsebin ali dogodkov v TLK dogodkovnik na spletni strani tlk.jskd.si, kjer lahko dobite več informacij o festivalu. Za prijavitelje dogodkov smo pripravili tudi atraktivne nagrade, zato nas spremljajte tudi na Facebook strani TLK in Instagram profilu.

 

JSKD je tudi partner v Erasmus+ projektu BOOST, ki raziskuje pozitivne socialne vplive projektov in dejavnosti na področju ljubiteljske kulture. Skupaj s partnerji iz Danske, Poljske, Irske in Avstrije zbiramo podatke o aktivnostih in projektih, ki vključujejo in nagovarjajo ljubitelje v kulturnem sektorju z namenom izmenjave dobrih praks in promocije socialne kohezije in inkluzije. Cilj projekta je razviti orodje za oceno stopnje spodbujanja pozitivnega socialnega vpliva ljubiteljskih kulturnih projektov in aktivnosti na vseh ravneh (od načrtovanja do izvedbe in evalvacije), ter priporočila za posamezne faze tovrstnih projektov.

Več informacij: https://boostparticipation.eu/

Projekt spremljajte na https://www.facebook.com/boostparticipation

 

 

 

KAJ JE TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

Teden ljubiteljske kulture izpostavlja pomen, kakovost in množičnost ljubiteljskega ustvarjanja. Vseslovenska akcija je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu ter skrbi za večjo dostopnost in mobilnost kulturnih dobrin.

Namen projekta je priznanje več kot 100.000 kulturnim ustvarjalcem, ki svojo energijo, čas in talent ljubiteljsko (brez plačila za svoje delo) namenjajo kulturi ter tako bogatijo sebe in družbo. Projekt prek pestrega kulturnega dogajanja povezuje vse prebivalce Slovenije in zamejstva, kulturni dogodki pa potekajo v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije in območnih izpostav JSKD skupaj s številnimi kulturnimi društvi in njihovimi zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, vrtci, knjižnicami, muzeji, posamezniki …

Vseslovenski Teden ljubiteljske kulture se vsako leto začne z nacionalnim odprtjem v enem od slovenskih mest, nadaljuje z večjimi regijskimi dogodki, ki se povezujejo z več kot 1.000 lokalnimi dogodki po vsej Sloveniji.

 

Več: https://tlk.jskd.si/kaj-je-tlk-2/

Podrobnosti

Začetek:
21. 5. 2021
Konec:
30. 5. 2021
Kategorija:

Organizator

JSKD
E-pošta:
Spletna stran:
http://www.jskd.si/