2. Zborovski festival črnske duhovne glasbe – GOSPEL NOVO MESTO, rok prijav 31. junij 2021

Mešani pevski zbor Pomlad iz Novega mesta pripravlja 2. Zborovski festival črnske duhovne glasbe – GOSPEL NOVO MESTO, ki se bo odvijal od 8. do 9. oktobra 2021 v Novem mestu (v primeru poslabšanja oz. nespremenjene situacije z virusom COVID-19 se Gospel festival prestavi na jesen 2022).

1. izvedba festivala v letu 2019 je požela veliko navdušenje, zato so se organizatorji odločili, da ga organizirajo vsaki dve leti. Nekaj utrinkov si lahko pogledate v TEJ BROŠURI ali na spletni strani http://pomlad.net/novice/novo-mesto-gospel-zborovski-festival-crnske-duhovne-glasbe/.

Na 2. festivalu bodo organizatorji sprejeli štiri zbore, ki bodo izbrani med prijavljenimi zbori. Vabljeni so tudi zbori iz tujine, saj je namen festivala tudi mednarodno sodelovanje in povezovanje z različnimi zasedbami z različnih koncev sveta. 

Festival bo vključeval dva koncerta. Prvi dan, v petek, 8. oktobra 2021, v Cerkvi sv. Lenarta, drugi dan, v soboto, 9. oktobra 2021, pa na prenovljenem novomeškem Glavnem trgu. Vsi sodelujoči zbori se bodo predstavili s svojim programom v petek ali soboto, nato pa bodo festival zaključili s tremi skupnimi skladbami, ki jih bodo pripravili na skupni delavnici.

Prijave na festival so možne do 31. junija 2021 prek e-naslova mepz.pomlad@gmail.com. Prijava na festival znaša 250 EUR in se poravna ob sprejetju na festival.

O FESTIVALU 2021

PRIJAVNICA

Več: http://pomlad.net/novice/novo-mesto-gospel-2-zborovski-festival-crnske-duhovne-glasbe/

Kontaktna oseba: Aleš Pavlin (051 691 713)

Naj glasba sporoča pomen povezovanja, prijateljstva in ljubezni do petja. Vabljeni, da pri uresničitvi te glasbene zgodbe sodelujete tudi Vi in se udeležite festivala NOVO MESTO GOSPEL.    

Lepo vabljeni v Novo mesto,

Vaša Pomlad