69. Evropski spletni glasbeni festival za mlade, Neerpelt, 1. maj 2021

Vabljeni zbori in orkestri mladih do 28. leta!

69. Evropski spletni glasbeni festival za mlade Neerpelt bo potekal 1. maja 2021 in omogoča udeležbo zborov z vsega sveta.

Rok prijave: 1. april 2021

Prijavno gradivo: Videoposnetek zbora/skupine v trajanju 8–10 minut, ki je lahko tudi iz časa pred epidemijo ali pa aktualni posnetek manjše skupine, dela zbora, ki je predstavnik cele zasedbe. Za več informacij kontaktirajte organizatorja: https://emj.be/

Vse prijavljene zbore in skupine bo ocenjevala veččlanska žirija, s katero boste lahko razpravljali o izvedbah. Člani žirije se zavedajo, da je razlika med posnetimi nastopi in nastopom v živo, saj možnosti za vaje v večini držav niso optimalne, zato so pričakovanja in merila prilagojena trenutnim razmeram.

Na dan festivala bodo vsi oddani videoposnetki javno predvajani na spletu. Zvečer bo organizirana razglasitev in sklepna slovesnost. Čez dan pa bodo potekali koncerti, spletne delavnice s strokovnjaki, ki bodo moderirali srečanja zborov z zbori, dirigenti in člani žirije.

Namen festivala je spodbuditi mlade k ustvarjanju glasbe ter z glasbo odkrivati ​​in ceniti druge kulture. Dogodek nudi tudi priložnost za druženje, četudi morda ne bo mogoče potovati, lahko še vedno skupaj pojete. Izkoristite dan za skupno vajo in ogled festivala on-line.

Več: https://emj.be/