Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

14. Mednarodni zborovski festival Koper

30. 9. 20213. 10. 2021, Koper 

 

 

MePZ Obala Koper vabi na 14. Mednarodni zborovski festival Koper, ki bo potekal od 30. 9. do 3. 10. 2021. V okviru festivalskega dogajanja se bodo v protokolarni dvorani sv. Frančiška v Kopru zvrstili štirje koncerti domačih in tujih zasedb, kakor tudi mojstrski tečaj za zborovske dirigente.

 

 

MePZ Obala Koper

30. 9. 2021 ob 20.00

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru

MePZ Obala Koper bo pod taktirko Andreja Makorja slavnostno otvoril 14. Mednarodni zborovski festival Koper s koncertom, na katerem bo predstavil splet skladb, tematsko vezanih na naravo v vseh njenih oblikah. Poleg izbranih skladb iz svetovne zakladnice (Gallus, Dvořák, Saint-Saëns) bo krstno predstavil tudi nagrajene skladbe skladateljskega natečaja iz leta 2019 in 2020.

Povezava do dogodka: https://www.facebook.com/events/873893209931793/?ref=newsfeed

 

 

Chor der Musikpädagogik – Kunstuniversität Graz

2. 10. 2021 ob 20.00

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru

Mladi pevci, študenti glasbene pedagogike iz Gradca, se bodo s svojo dirigentko Rahelo Durič predstavili v vokalno-instrumentalni zasedbi in z živahnim programom, ki je kot nalašč za mlajše občinstvo, saj vključuje vsem znane napeve iz sveta pop glasbe in muzikalov, od skladb Adele do Simona in Garfunkla ter muzikala Hair.

Musikpädagogik Chor je zbor študentov glasbene pedagogike Univerze za glasbo v Gradcu. Njegov cilj je bodočim učiteljem glasbe približati zborovsko petje in jim podati izkušnjo skupnosti ter vzajemnega glasbenega muziciranja. Na tej osnovi bodo lahko kasneje črpali ideje in znanje za svojo zborovodsko aktivnost v šolah. Zbor se vsakih nekaj semestrov formira na novo, saj se študentje menjavajo. Njegov repertoar je zelo raznovrsten, vključuje vse od klasičnih, romantičnih pa tja do pop skladb.

Povezava do dogodka: https://fb.me/e/FVf3nD9D

 

 

Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper

3. 10. 2021 ob 16.00

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru

Primorska dekleta, ki jih koprsko občinstvo že dobro pozna, bodo tokrat orodje v rokah udeležencev mojstrskega tečaja za dirigente s Petro Grassi. Zahteven in raznovrsten program, ki ga bodo nadobudni dirigenti v treh dneh tečaja postavili na oder, zajema tako velika imena svetovne zborovske literature (Palestrina, Schumann, Pärt, Ešenvalds) kot tudi številne skladbe sodobnih slovenskih avtorjev (Čopi, Kumar, Merkù, Vulc).

Pevke Dekliškega pevskega zbora Glasbene šole Koper se s petjem intenzivno ukvarjajo že od malih nog. Najprej so prepevale v otroškem, nato v mladinskem, danes so članice dekliškega zbora Glasbene šole Koper. Pod taktirko Maje Cilenšek nekatere prepevajo skoraj 20 let. Gre za izjemno pevsko zasedbo, ki se lahko spopade tudi z najtežjo glasbeno literaturo. Pevke velikokrat nastopajo tudi kot solistke ali v komornih pevskih sestavih.

Povezava do dogodka: https://fb.me/e/SME8DlBT

 

 

Il Calicanto Salerno

3. 10. 2021 ob 20.00

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru

Zaključni koncert Mednarodnega zborovskega festivala Koper prinaša dekleta iz sončnega Salerna pod vodstvom Silvane Noschese. Predstavile nam bodo pester program, ki vključuje tako renesančna dela (de Victoria, Hassler) in nekoliko novejše skladbe v latinščini kot tudi zanimive kompozicije in priredbe sodobnih, zlasti italijanskih avtorjev.

Povezava do dogodka: https://www.facebook.com/events/590021625485930/?ref=newsfeed

 

 

 

Na vse koncerte je vstop prost.

Obiskovalci morajo izpolnjevati pogoje PCT.

Toplo vabljeni. 

 

 

 

 

MOJSTRSKI TEČAJ S PETRO GRASSI

1. do 3. 10. 2021

Dvorana Glasbene šole Koper

Demonstracijski zbor: Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper,  zborovodkinja Maja Cilenšek

Mojstrski tečaj za zborovodje bo organiziran v sklopu 14. Mednarodnega zborovskega festivala Koper. Vodila ga bo mednarodno priznana dirigentka Petra Grassi.

Povezava do dogodka: https://www.facebook.com/photo?fbid=259635379499363&set=pcb.259635492832685

 

.

Prizorišče

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru
Martinčev trg, Koper, Slovenia
+ Google zemljevid