Letošnji spletni festival Musica Sacra International Marktoberdorf 2020 se začenja v petek 29. junija

Musica Sacra International v Marktoberdorfu v sodelovanju z Bavarsko-švabskim zborovskim združenjem od leta 2016 prireja bienalni festival zborovske sakralne glasbe. Letos bo zaradi posebnih razmer le-ta potekal v spletni obliki, začenja pa se v petek, 29. maja, ob 20. uri.

Namen festivala je zborovskim pevkam in pevcem pod vodstvom uveljavljenih dirigentov približati glasbo različnih verozipovedi in verstev, v okviru dogodkov pa nastopi tudi festivalski zbor Musica Sacra International 2020. Letošnjo spletno obliko festivalskega zbora bo vodil priznani dirigent Gary Graden. V ta namen so zbrali videoposnetke posameznih pevcev in jih združili v v množični skupni zbor.

Celotno vsebino festivala lahko spremljate na spletni strani www.musica-sacra-international.org, na kanalu MODfestivals YouTube, kjer se bodo posnetki posodabljali vsak dan, če pa želite interaktivno doživeti festivalski virtualni »duh v živo«, obiščite vsakodnevne objave na facebook strani od petka, 29. maja, do torka, 2. junija, ob 20. uri, komentirajte in delite.

Vabljeni!