Pridružite se testiranju spletne platforme syncspace.live za hkratno muziciranje na daljavo

Vabimo vse zainteresirane k udeležbi brezplačnega skupinskega testiranja nove spletne platforme syncspace.live* za hkratno muziciranje na daljavo. K testiranju vabimo posamezne zborovodje oz. pevce iz čimbolj raznolikih zborov in skupin. Priporočamo, da se preizkusa udeležijo člani z nekaj tehnične žilice, ki bodo lahko informacije učinkovito predali naprej celemu zboru.

Prijave na testiranje zbiramo na tej povezavi – PRIJAVA najpozneje do 10. maja 2021 (prijavijo se lahko posamezniki), nato vas bomo obvestili o terminu skupinskega testa in drugih podrobnostih.

Prilagamo tudi NAVODILA o potrebni opremi in uporabne povezave. Odprta pa je še javna FB-skupina, namenjena za izmenjavo izkušenj in tehničnih napotkov (najprej za testiranje omenjene platforme, kasneje pa tudi za druge).

Iskreno se zahvaljujemo Mariu Zrakiću za idejo in pobudo, Samu Ivačiču za pripravo tehničnih navodil, Jasni Žitnik za prevzem vodenja testiranja in Gašperju Mramorju za pomoč pri organizaciji!

Za vsa dodatna vprašanja pišite na naslov jasna.zitnik@gmail.com.

_______

* Kanadska spletna platforma syncspace.live je nastala v preteklih mesecih z namenom spletnega izvajanja vaj, poučevanja, nastopanja in neposrednega prenosa prireditev. Glasbenikom omogoča, da v realnem času skupaj nastopajo prek spleta in predvajajo svojo predstavo občinstvu v živo. Ponudnik sodeluje z lokalnimi omrežnimi operaterji in izvajalci. Trenutno so razporejeni v več kot 30 regij po vsem svetu, številne druge pa razvijajo in preizkušajo. Da bi prikazali, kaj je mogoče, uporabljajo platformo za vodenje virtualnega prizorišča, kjer vsak teden predstavljajo koncerte v živo s profesionalnimi glasbeniki, ki nastopajo skupaj, tudi v več mestih. 

Več: https://syncspace.live/how-it-works/ in v slovenskem povzetku