Vabilo zborovodjem za vodenje ŽPZ Tonja

Društvo Ženski pevski zbor TONJA deluje že več kot dvajset let. Pevke so svoje glasove urile pod vodstvom petih zborovodij. V letošnjem letu se po več kot sedmih letih od njih poslavlja Eva Mori. Zapušča jih pomlajene in v želji, da s petjem nadaljujejo.

V teh letih so se naučile veliko pesmi različnih zvrsti (ljudske, umetne, domače in tuje, zimzelene popevke, dalmatinske …) domačih in tujih avtorjev. Nastopale so doma in onkraj meja, v vseh letih so sodelovale z mnogimi zbori ter drugimi vokalnimi in instrumentalnimi zasedbami.

Vadijo enkrat na teden, dvakrat na leto pa na intenzivnih vajah za konec tedna poleg učenja novega programa utrjujejo vokalno in dihalno tehniko. Zato kljub zrelim letom večine pevk še vedno uspešno prepevajo in tudi kovidni časi jih niso utišali. Vsako leto pripravijo samostojni koncert v Borovnici. Večkrat so organizatorke Revije borovniških pevskih zborov, koncertov z glasbenimi gosti ter ene od proslav oziroma dogodkov v okviru občine. Letos bo to božično-novoletni koncert, na katerega bodo povabile glasbene goste iz Glasbene šole Vrhnika, nekatere pevske skupine in tamburaše.

Od začetka delovanja se udeležujejo območne revije pevskih zborov na Vrhniki, kjer sodelujejo pevski zbori iz Vrhnike in okoliških občin. Tudi letos so se po mnenju strokovnega ocenjevalca uvrstile na nivo regijskega tekmovanja, kjer so leta 2019 že drugič osvojile srebrno plaketo.

Pevke se rade družijo ob petju, pri organiziranju dogodkov pa vsaka prispeva svoje znanje in spretnosti. Še vedno si želijo nadaljevati s petjem, načrtov in volje jim pri tem ne manjka.

Vabijo vse zainteresirane zborovodje, da se z njimi spoznajo in se preizkusijo.

Avdicija bo potekala 21. 11. 2023 ob 20.00 v prostorih OŠ Borovnica.
Na avdicijo se prijavite prek enega od spodnjih naslovov:

E: evica.m@gmail.com (Eva Mori, zborovodkinja)
E: metka.debevecsvigelj@gmail.com (Metka Debevec Švigelj, predsednica)
T: 041/499 620

Vabljeni!