Natečaj za zborovsko fotopromenado – prijave do 19. aprila 2021

Ljubljana bo v mesecu juliju gostila festival Europa Cantat v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Festival Europa Cantat bo v osnovi zborovsko obarvan. Prinaša pa veliko spremljevalnih projektov in dogodkov, ki združujejo tudi druge kulturne ustvarjalnosti. Eden takšnih, široko zastavljenih projektov je zagotovo Zborovska fotopromenada.

Na natečaj se lahko prijavijo fotografi – ljubiteljski ali profesionalni, pevci, pevke, ljubitelji zborovske glasbe, naključni mimoidoči, vsi, ki jih fotografiranje izpolnjuje.

Jakopičevo sprehajališče bodo fotografije zborovskega sveta krasile od 1. 7. do 1. 8. 2021. Fotografski natečaj je mednarodnega značaja in na njem lahko sodelujejo vsi, ki v svojem arhivu že hranijo fotografijo, ki jo želijo izpostaviti, ali vsi, ki jih bo natečaj spodbudil k ustvarjanju in nastanku nove vizualno domišljene zborovske fotografije.

Vsi vemo, da zborovsko življenje prinaša mnogo raznolikih trenutkov, izkustev, doživetij in situacij. Vaje, odrske deske, turneje, praznovanja, zaodrje, … Verjamemo, da si pevsko doživetje zasluži svojo fotografsko razstavo! V središču Ljubljane bomo s fotografskim natečajem povezali svetovno populacijo zborovskih navdušencev z razstavo, ki bo umeščena v osrednjem ljubljanskem parku Tivoli na Jakopičevem sprehajališču. 

Na voljo so 4 kategorije:

Natečaj spodbuja prijavo fotografij v štirih različnih kategorijah, in sicer: Nekoč / retro / vintage –kategorija, kjer  potujemo nazaj v zgodovino. Kakšni so bili začetki, frizure, koncertne obleke itd. Na odru – petje v luči odrskih žarometov. Za odrom – kjer se dogajajo najdragocenejši trenutki.  Promo – promocijske fotografije zborov, ki presegajo okvirje in segajo v okolje in druga področja.

Za posamezno kategorijo lahko pošljejo največ 4 fotografije. 

Več o natečaju, pogojih sodelovanja in možnostih prijave na povezavi https://europacantat.jskd.si/sl/program/posebni-projekti/zborovska-fotopromenada/

Rok za prijavo in pošiljanje fotografij je do 19. 4. 2021.

Foto: Tamara Domjanič