Poziv Glasbene matice mladim skladateljem

Glasbena matica vabi mlade skladatelje, da bi za koncert samospevov ob slovenskem kulturnem prazniku 2024 napisali nove komorne skladbe. Na koncertni spored bo uvrščeno pet novitet mlajše generacije slovenskih skladateljev, rojenih po letu 1992. Izbor skladateljev, ki bodo prejeli naročilo za novo skladbo, bo opravljen na podlagi vaših predhodnih del.

Vabimo vas, da se prijavite na poziv, tako da pošljete kratko biografijo ter dve vaši partituri iz zadnjega obdobja. Prijave bo ocenjevala strokovna komisija v sestavi Dušan Bavdek, Luka Juhart, Vito Žuraj. Izbrala bo predvidoma pet skladateljev, ki jim bo Glasbena matica zaupala naročilo, da napišejo novo skladbo za komorno zasedbo glas, klavir, saksofon, viola, violončelo na besedilo ene od slovenskih pesnic.

Avtorsko delo bo honorirano in z izbranimi avtorji bo sklenjena pogodba. Koncert, na katerem bodo krstno izvedene vaše skladbe, bo del koncertnega ciklusa samospevov Glasbene matice in ga bo posnel Radio Slovenija. Koncert je predviden februarja 2024 v Viteški dvorani Križank, izvajalci pa bodo mladi profesionalci in študenti Akademije za glasbo UL.

Prijavo pošljite na organizator@glasbenamatica.si najkasneje do 20. julija 2023.

O odločitvi strokovne komisije vas bomo obvestili do 30. julija 2023.