SIGIC predstavlja novo spletno stran Music Slovenia

Slovenski glasbenoinformacijski center (Sigic) je vzpostavil novo spletno stran Music Slovenia za predstavitev slovenske glasbe in slovenskih glasbenikov mednarodni in tudi domači zainteresirani javnosti. Vključuje bazo podatkov o slovenskih glasbenikih in zasedbah, glasbenih institucijah, festivalih, prizoriščih, agencijah ter drugih organizacijah in osebah, povezanih z aktualno slovensko glasbo.

Temeljni namen strani je predstavljanje slovenske glasbene krajine tujcem, ki želijo bodisi povabiti slovenske glasbenike na gostovanje bodisi spoznati infrastrukturo, ki tujim glasbenikom omogoča koncertiranje pri nas. Ob bazi podatkov spletna stran vključuje tudi novice, predstavitvene posnetke ter podatke o aktualnih turnejah slovenskih glasbenikov.

Spletna stran predstavlja prvi pomembnejši korak k vzpostavitvi slovenske glasbene pisarne, ki bo v prvi vrsti usmerjena v širjenje glasbenega trga v tujino. S tem so pomembno povezane tudi dosedanje aktivnosti Sigica, ki temeljijo na izobraževanju mladih in bodočih glasbenih profesionalcev, izdajanju preglednih kompilacij slovenske glasbe ter predstavljanju slovenske glasbe na osrednjih glasbenih sejmih.

Slovenska glasbena pisarna bo zasnovana v obliki konzorcija, v katerega želi Sigic vključiti vse pomembne deležnike slovenskega glasbenega prostora, od glasbenikov do glasbenih festivalov, prizorišč, založb, kolektivnih organizacij in različnih državnih in občinskih resorjev, ki sooblikujejo slovenski glasbeni prostor in ga želijo konkretneje učvrstiti tudi v mednarodnem okolju.

Spletna stran se bo ves čas nadgrajevala in osveževala, Sigic pa bo vesel, če boste pri posredovanju podatkov sodelovali tudi vi. Vabljeni k raziskovanju! Svoje vtise in predloge lahko sporočite na spletni naslov info@sigic.si.