Kvintet Vintgar išče 2. basista

Kvintet Vintgar razpisuje avdicije za 2. basista.

Vse zainteresirane vabijo, da se prijavijo do 20. januarja 2023 na kontakt:

T: 031 524 817 (Luka)
E: info@kvintet-vintgar.si

ali pišejo na FB ali IG:

FB: https://www.facebook.com/kvintetvintgar/

IG: https://www.instagram.com/kvintetvintgar/

Kvintet Vintgar – 2. bas – letak – 1

O Kvintetu Vintgar:

Kvintet Vintgar, ki je bil med drugim leta 2018 izbran na regijskem tekmovanju s tematskimi sporedi Sozvočenja v gorenjski regiji in se uvrstil na sklepni koncert zmagovalcev vseh regij, ponosno nadaljuje pevsko tradicijo istoimenskega kulturnega društva z Blejske Dobrave, ki letos obeležuje 100. obletnico svojega obstoja.  

Njihova želja in cilj je stalno napredovanje in osvajanje vokalne literature različnih glasbenih žanrov. Repertoar obsega ljudsko in umetno pesem, slogovna obdobja od renesanse, romantike, glasbe različnih pop, gospel in narodno zabavnih ritmov, vse do neraziskanih tematsko obarvanih vsebin.

Pestrost repertoarja jim omogoča odzivnost na različne priložnostne nastope in odpira široko polje možnosti pri ustvarjanju samostojnih koncertnih projektov. Ob petletnem jubileju, januarja 2019, so pred domačim občinstvom izvedli jubilejni koncert in v goste povabili enega najbolj priljubljenih slovenskih etno ansamblov, Prifarske muzikante. V decembru 2019 in januarju 2020 so po šestih slovenskih župnijah izvedli adventne in božične koncerte. Stopili so tudi že na odra osrednjih slovenskih kulturnih ustanov, Cankarjevega doma in Slovenske filharmonije. V prestolnici so akustiko preizkusili še v stolni cerkvi sv. Nikolaja. Gostujejo na koncertih prijateljskih pevskih zasedb po Sloveniji in v sosedstvu. Naposled pa se vedno radi vračajo domov, kjer v družbi domačega občinstva bogatijo kulturno in družabno življenje svojega lokalnega okolja.

Več: http://www.kvintet-vintgar.si/