Anketa o obiskovanju kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19

Organizatorji kulturnih dogodkov so se v preteklih mesecih ob pojavu in širitvi novega koronavirusa znašli v nezavidljivem položaju. Poleg vseh ukrepov in priporočil, ki jim v tem trenutku ne omogočajo nemotenega izvajanja dela, se sprašujejo tudi o tem, kako o vračanju na prizorišča razmišljajo za najpomembnejši – obiskovalci.

Več posameznikov je v preteklih mesecih v sodelovanju s strokovnjaki s področja statistike pripravilo krajšo anketo, s katero želijo prepoznati ključne vidike za obiskovanje kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širitve virusa COVID-19. Zanima jih, katere ukrepe so obiskovalci pripravljeni upoštevati ob obiskovanju dogodkov oziroma želijo, da jih zagotovijo organizatorji, ter kakšen odnos imajo do alternativnih (spletnih) oblik izvajanja kulturnih aktivnosti.

Anketa bo izvedena po principih ESOMAR raziskovalne etike in bo zagotavljala anonimnost podatkov anketirancev. Rezultati in zaključki bodo javno objavljeni in posredovani vsem organizatorjem kulturnih dogodkov, ki bodo to želeli.

Anketo lahko delite med svojimi naslovniki po e-naslovih, novičnikih oziroma družbenih medijih. Cilj je, da anketo izpolni čim več ljudi in da pridobimo čim več informacij, ki bodo pomagale odgovoriti na vprašanja, o katerih v tem trenutku vsi le ugibamo. Anketa, dostopna na spodnji povezavi, je bila aktivirana v sredo 10. junija in se zaključi v sredo 24. junija 2020.

Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/287972

Za dodatna vprašanja o anketi se lahko obrnete na Barbaro Poček (barbara@glej.si) oziroma Roka Avbarja (rok.avbar@kinosiska.si).