Konferenca, generalna skupščina, predstavitev EC Ljubljana 2021 in volitve novega odbora Evropske zborovske zveze

Uçhisar, Kapadokija, Turčija, 16.–18. november 2018

Konec tedna so se na letnem srečanju v magični Kapadokiji zbrali člani Evropske zborovske zveze ECA – EC (Europan Choral Association – Europa Cantat). V odlični organizaciji turške zborovske zveze Koro Kültürü Dernegi / Choral Culture Association so bile teme konference SING OUTSIDE THE BOX namenjene iskanju in predstavitvi projektov, ki iščejo nove ideje pri ustvarjanju zborovskih dogodkov. Del programa je bil namenjen tudi ekipi JSKD (Urška Bittner Pipan, Matija Varl in Mihela Jagodic), ki je predstavila Ljubljano kot prizorišče naslednjega festivala Europa Cantat 2021.

V okviru generalne skupščine so potekale volitve novega 11-članskega odbora, ki bo vodil zvezo naslednja tri leta. Na volitvah je največ glasov (516) prejela slovenska predstavnica Mihela Jagodic. Novi  predsednik ECA – EC je postal Carlo Pavese (Italija), 1. podpredsednica Mihela Jagodic, 2. podpredsednik in hkrati predsednik glasbenega odbora Jean Claude Wilkens (Belgija), 3. podpredsednik pa Dermot O’Callaghan (Irska). Ostali člani odbora so postali: Martine Spanjers (Nizozemska), Burak Onur Erdem (Turčija), Martí Ferrer Bosch (Španija), Loti Piris Niño (Belgija), Flannery Ryan (Nemčija), Raul Talmar (Estonija), Martin Wildhaber (Švica).

V kratkem se bo oblikovala tudi celotna glasbena komisija, ki bo sestavljala program naslednjega festivala v Ljubljani 2021.

Več:

https://europeanchoralassociation.org/blog/2018/11/20/newboard/

https://europeanchoralassociation.org/

 

Novoizvoljeni 11-članski odbor Evropske zborovske zveze

 

 

Ekipa JSKD je na konferenci predstavila EC Ljubljana 2021 (od leve: Urška Bittner Pipan, Matija Varl, Mihela Jagodic).