Skupno petje iz studia EC TV

Vabimo vas k skupnemu petju (Open singing) na festivalski Europa Cantat TV med 10.15 in 11.15 z Janom Schumacherjem in priložnostnim zborom v živo iz ljubljanskega EC studia.

Zapojte z nami – Sing with Slovenia!

https://europacantat.jskd.si/sl/ec-tv-sl/

Skupno petje je vsakodnevni dogodek na prostem, ki je povsem odprte narave, zato so nanj vabljeni prav vsi. Ne gre namreč za zborovsko vajo ali celo zborovski koncert v najstrožjem pomenu besede, temveč za skupno petje v zadovoljstvo navdušencem.

Skupno petje za udeležene pomeni močno glasbeno izkušnjo, pa tudi izkušnjo lastne male pevske zmage. Pesmi, ki bodo del programa, bodo objavljene v festivalski pesmarici.

Skupno petje na festivalu 2021

Na Europa Cantat TV: 

– vsak dan od 17. do 22. julija dopoldne med 10.15 in 11.15 z Janom Schumacherjem in priložnostnim zborom v živo iz ljubljanskega EC studia
brezplačno, europacantat.jskd.si

Skupno petje V ŽIVO:

– v nedeljo, 18. julija, po obeh koncertih Zapojmo Sloveniji na Novem trgu
Vstopnice: brezplačno

– v četrtek, 22. julija, ob začetku finalnega festivalskega koncerta kvarteta Ringmasters

Vstopnice: vključeno v ceno koncerta

JAN SCHUMACHER je glasbeni vodja Goethejeve Univerze v Frankfurtu, profesor dirigiranja na Akademiji za glasbo v Darmstadtu ter vodja nagrajene zasedbe Camerata Musica Limburg, s katero je nastopil na Nacionalni konferenci ameriških zborovskih dirigentov ACDA, Svetovnem simpoziju IFCM in festivalu America Cantat. Do leta 2016 je dirigiranje poučeval tudi na Visoki šoli za cerkveno glasbo v Rottenburgu. Ob svojem delu z zbori in zasedbami gradi obširen glasbeni nabor, ki sega vse od gregorijanskega korala do svetovnih premier, od simfoničnih orkestrov do Big Band zasedb, tuje mu niso niti elektronske improvizacije. Schumacher vodi tečaje in seminarje za zbore, orkestre in dirigente po svetu, na tekmovanjih je pogosto v vlogi žiranta ali se pod knjigo o zborovstvu podpiše kot urednik.

RAHELA DURIČ je glasbeno pot začela v rodnem Mariboru, po maturi pa nadaljevala v Gradcu. Tam je študirala orkestrsko in zborovsko dirigiranje ter ga na magistrski stopnji zaključila z odliko leta 2013. Zdaj dela kot profesorica asistentka za zborovsko dirigiranje na Univerzi za glasbo v Gradcu. 
Zelo uspešna je bila na dveh mednarodnih dirigentskih tekmovanjih: v Torinu (2015), kjer je prejela nagrado za obetavno mlado dirigentko, in na tekmovanju Aegis Carminis v Kopru (2019), kjer je prejela prvo nagrado, nagrado občinstva in nagrado za najboljšo dirigentko po mnenju zbora. Vodi več zborov, seminarjev in socialno-glasbenih (Supercar, Meet4Music) projektov v različnih državah.