Spletni informativni dnevi kulturnih društev 2021

Če vas po skoraj enem letu odrezanosti od kulture veseli spoznavanje novih možnosti za povezovanje in ustvarjanje, vas vabimo, da se nam v maju in juniju 2021 pridružite na spletnih predstavitvah, v okviru katerih vas bodo ljubiteljska kulturna društva in posamezni kulturni ustvarjalci seznanili s svojim delovanjem. Gotovo poznate informativne dneve, ki jih pripravljajo srednje šole in fakultete. Le-te so se prilagodile trenutnim razmeram in se letos prihajajočim generacijam predstavile prek spleta. Enako bomo storili tudi mi, z namenom, da omogočimo kulturnim ustvarjalcem predstavitev dosedanjega dela in svojih načrtov. Vabimo vas, da se pridružite ljubiteljskim kulturnikom pri spletnih informativnih dnevih kulturnih društev.

Vseslovenski informativni predstavitveni dogodek Kulturna informativa bo potekal od 20. maja do 20. junija 2021 prek spleta. Namenjen je predstavitvi posameznih društev ali ustvarjalcev in povezovanju mladih (ter tudi starejših), ki jih zanimajo dejavnosti, povezane z ljubiteljsko ustvarjalnostjo. Kulturna informativa je tako enkratna priložnost za širšo predstavitev delovanja ljubiteljske kulture, saj bodo obiskovalci lahko na enem mestu dobili vse potrebne informacije iz prve roke ter osebno spoznali društva ter njihovo delo.

ČE SE ŽELITE UDELEŽITI PREDSTAVITVE KOT OBISKOVALEC

Če se želite udeležiti posamezne spletne predstavitve kot obiskovalec, vas vabimo, da na spletni strani https://tlk.jskd.si/seznam-vseh-dogodkov/ poiščete lokacijo in dejavnost, ki vas zanima. Na povezavah v koledarju dogodkov najdete vse potrebne podatke, s pomočjo katerih lahko spoznate pozitivne učinke delovanja znotraj ljubiteljske kulture v Sloveniji. Prav tako boste imeli priložnost, da se z njimi prek spleta tudi »v živo« srečate. Vabljeni, da morebitna vprašanja zanje pripravite že vnaprej.

ČE ŽELITE SODELOVATI KOT DRUŠTVO

Če želite sodelovati na spletnih informativnih dnevih kot društvo, vpišite svoj termin s povezavami ali kontakti, ki jih bodo udeleženci potrebovali, na spletno stran https://tlk.jskd.si/vpis/. Znotraj termina Kulturne informative lahko kot društvo svojo predstavitev pripravite enkrat ali pa jo po želji organizirate tudi večkrat. Prosimo vas, da svoje termine vpišete v koledar dogodkov čim prej oz. do 20. maja 2021, da vas bodo udeleženci (morebitni bodoči člani in podporniki) lažje poiskali in obiskali na spletni predstavitvi. Glede na to, da bodo predstavitve potekale prek spleta v »živo«, je priporočljivo, da je na njih prisotnih čim več članov društva, ki lahko odgovarjajo na vprašanja. V okviru vaše predstavitve lahko predvajate tudi posnetke z vaših koncertov, predstav ali gostovanj in jih tako delite z ostalimi zainteresiranimi.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti bo s pomočjo medijev in svojega obveščanja poskusil doseči čim širši krog udeležencev in morebitnih članov ter tako pripomogel k večji prepoznavnosti vaših vsebin.

Več informacij:

https://tlk.jskd.si/spletni-informativni-dnevi-kulturnih-drustev-2021/

https://tlk.jskd.si/vabilo-v-organizacijo-kulturne-informative-informativnih-dni-kulturnih-ustvarjalcev/