Vabilo vsem mešanim, ženskim in moškim zborom na snemanje promocijske videorazglednice za festival Europa Cantat 2021

Dragi zborovodje in zborovodkinje, pevke in pevci!

Za Festival Europa Cantat 2021, smo začeli snemati kratke promocijske zborovske videorazglednice. Glasbena osnova je začetni motiv Gallusove Musice noster amor, ki jo je Samo Ivačič priredil za razne zasedbe v dolžini ok. 30 sekund, ki so jih različne zasedbe že posnele (avdio): mladinski zbori, godba, jazz band, vokalna skupina a cappella in mešani zbor.

Avdioposnetke bomo uporabili za glasbeno podlago predstavitve različnih prepoznavnih lokacij v Ljubljani. Izvajalci na videu pa bodo slovenske pevske in instrumentalne zasedbe.

V nedeljo, 6. oktobra bomo (če bo le sreča z vremenom) snemali video razglednico mešanega zbora v Tivoliju.

Za to zares potrebujemo ogromen zbor: več nas bo, bolje bomo predstavili slovensko zborovstvo in lepše bomo peli (kar ni tako pomembno, ker bo na “playback”) …

Datum snemanja: nedelja, 6. oktober 2019

Ura snemanja: 10.00–13.30 vaja in videosnemanje

Lokacija: pod Tivolskim gradom, Tivolska promenada v Ljubljani

Obleke: običajna nedeljska oprava za sprehod po parku :)

Zaželeno: na snemanje pridite s kolesom, skirojem …, tako bo posneti kader bolj zanimiv, saj pevci na skupno petje pod gradom prihajate iz raznih smeri parka.

Glasba: Gallus: Musica noster amor (NOTE) – poglejte si, kaj že znate in kaj je treba ponoviti, ker na snemanju not ne bo :)

Režiser:  Aljaž Bastič

Ker gre za našo skupno promocijo zborovstva, zares vabimo vse, da se odzovete vabilu in nam pomagate ustvariti 200-ČLANSKI ZBOR, s katerim bomo v svet lahko poslali sliko množičnosti, s katero se vsi radi pohvalimo v tujini.

Prosimo, da se za udeležbo prijavite vsaj do torka 1. oktobra prek PRIJAVNEGA OBRAZCA.

Ker želimo čim večjo zasedbo, povabite tudi svoje pevske prijatelje!

 

Ekipa EUROPA CANTAT LJUBLJANA 2021