Prijavljenih več kot 2500 udeležencev iz 27 držav

Dragi prijatelji festivala Europa Cantat!

15. februarja so se zaključile prijave na festival. Njihovo število je preseglo vsa naša pričakovanja – prejeli smo prijave več kot 2500 udeležencev iz 27 držav. Počaščeni smo in veseli prav vsakega. Zavedamo se, da gre za veliko odgovornost in vse moči usmerjamo v varno izvedbo festivala.

Kakšni so naslednji koraki?

Mednarodna glasbena komisija bo v prihodnjem mesecu pregledala vse prijave in vas obvestila o izbiri. Pri tem bo upoštevala vaše tri predloge in organizacijske možnosti festivala. O izbiri boste obveščeni po elektronski pošti (na e-naslov nosilca prijave) predvidoma do konca marca.

V tem času bo organizacijska ekipa spremljala vse smernice ukrepov in usmerila vse moči v zagotovitev varnih in ustreznih pogojev za izvedbo vseh delov programa. Trenutno smo v stiku s pristojnimi institucijami in si prizadevamo, da do konca meseca aprila od njih pridobimo potrditev za želeno obliko izvedbe festivala.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo potrpežljivost. Pričakujemo, da vas bomo v začetku maja lahko obvestili o plačilu festivalske vstopnice (2. račun) in hrane (zadnji rok za plačilo je 15. 5. 2021).
O vseh morebitnih spremembah vas bomo nemudoma obvestili.

Za pomembne informacije za vse prijavljene obiščite tudi spletno stran festivala.

O vsem dogajanju vas bomo sproti obveščali prek e-poštnega naslova prijavitelja.

Ekipa EC

#singwithlove

Foto: Janez Kotar Photography