Častni naziv »Kongresni ambasadorki Slovenije« Urški Bittner Pipan in Miheli Jagodic

Z velikim ponosom sporočamo, da je Kongresni urad Slovenije v okviru Slovenskega ambasadorskega programa Urški Bittner Pipan in Miheli Jagodic podelil častni naziv »Kongresni ambasadorki Slovenije 2022« za organizacijo mednarodnega festivala Europa Cantat 2021.

Izjemno nas veseli, da se je področje nagrajencev iz znanosti in gospodarstva (12 prejemnikov) razširilo tudi na (ljubiteljsko!) kulturo. S tem je tudi JSKD postavljen na zemljevid najprestižnejših organizatorjev velikih mednarodnih dogodkov v Sloveniji.

Ker taki dogodki v Slovenijo ne pridejo sami od sebe – za njimi stojijo leta strukturiranega in kakovostnega dela na mednarodnem področju –, posebna zahvala vsem izrednim slovenskim pevcem, zborovodjem, skladateljem, strokovnim sodelavcem, organizatorjem, urednikom, piscem in založnikom, ki ste s svojo strokovnostjo in neskončno predanostjo prestavljali zborovske meje ne samo doma, ampak tudi v tujini. Vaše delo in dosežki so bili močan razlog, da je Evropska zborovska zveza ECA – EC podprla festival v Sloveniji.

Velika zahvala tudi najožji ekipi sodelavcev festivala Europa Cantat v Sloveniji, ki je združil več kot 1.000 udeležencev iz 32 držav in bil eden največjih glasbenih dogodkov v letu 2021 tudi v mednarodnem merilu.

Iskrene čestitke!

Več o Slovenskem ambasadorskem programu: https://www.congress-ambassador.si/program/

____________________

O festivalu Europa Cantat Ljubljana 2021 v reviji Naši zbori:

EUROPA CANTAT LJUBLJANA 2021 in

EUROPA CANTAT NOVICE.