Pravi buuum! zborovskih BUM-ov

Navdušujoče! Skoraj 600 otroških in mladinskih zborov na več kot 60 zunanjih prizoriščih po vsej Sloveniji naravnost vzcvetelo in ponovno prebudilo množično skupno petje

Po dveh letih premora so se vrnile območne revije pevskih zborov, letošnja novost pa je oblika izvedbe revij za otroške in mladinske zbore. Ta povzema Zborovski BUM – prireditev, ki je v Mariboru pred epidemijo že nekajkrat združila do 7000 pevcev iz vse Slovenije in ves program so zapeli skupaj. Skupno petje je letos preneseno na območne revije, t. i. mini Zborovske BUM-e v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti z območnimi izpostavami in v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo, kjer več kot 15.000 pevcev iz lokalnega okolja od 19. maja skupaj poje na več kot 60 zunanjih prizoriščih po Sloveniji.

Taka prilagoditev s skupnim repertoarjem in skupnim petjem je močno motivirala pevce in zborovodje ter omogoča številnim zborom, da nastopijo v veliki zasedbi, z združenimi močmi oziroma glasovi. Tako uspešno nadomešča posamezne nastope, na katere bi se velika večina zborov težje pripravila zaradi posledic velikih omejitev delovanja šolskih zborov v preteklih dveh letih.

Foto- in videoutrinki so te dni preplavili socialna omrežja in nas izredno navdušujejo. Več na Facebook strani Zborovski BUM 2022, spodaj pa si lahko ogledate izbor iz posameznih fotoreportaž in videoposnetkov.

Sledite, glejte, poročajte na Facebook strani Zborovski BUM 2022.